På Mindpark i Helsingborg införs nu köttförbud.

På Mindpark i Helsingborg införs nu köttförbud. "Vi vill vara med och göra världen lite bättre och då är en enkel sak att förändra sina lunchvanor", säger Helene Tigerström, vd på Mindpark Helsingborg. Foto: Press

Här införs köttförbud: "Vill göra världen lite bättre"

Mindpark styrker kött från menyn

HELSINGBORG.

För klimatet och hälsans skull inför Mindpark köttförbud på co-working- och mötesanläggningen i Helsingborg. Även de nya anläggningarna som växer upp i Skåne får helt köttfritt utbud. "Vi vill vara med och göra världen lite bättre och då är en enkel sak att förändra sina lunchvanor", säger Helene Tigerström, vd på Mindpark Helsingborg.

Nu blir det helvegetariskt på menyn på Mindpark i Helsingborg för den lunchsugne eller den som bokar lunch i samband med konferens.

– Vi har pratat om det här ganska länge, om vad vi kan göra för att göra världen lite bättre. Och det går hand i hand med att vi sedan tidigare serverar fair trade-choklad och -kaffe. Kanske lagar man inte alltid sin lunch själv och man i stället köper sin lunch, då kan det vara bra med vegetariskt som är snällt både för hälsa och miljö, säger Helene Tigerström.

Köttförbudet kommer att påverka de gäster som väljer att äta frukost eller lunch på Mindpark och alltså i samband med konferenser.

Men ett köttförbud – innebär det att man inte får ha med sig kött i matlådan heller?

– Vi kan så klart inte påverka vad de som hyr en plats på kontorshotellet har med i sina matlådor, säger Helene Tigerström.

Köttförbudet kommer även att vara gällande från start när Mindpark även öppnar i Lund och i Malmö samt gäller även syster-verksamheten E-commerce Park.

Publicerad 11 March 2019 11:11