Konstnären Andrea Lennartsson målar annars mest med olja, men hennes Bingolotto-profiler på frukostmackor har målats med bland annat rödbetssallad. Nu kommer hon till Kulturhotellet i Helsingborg för att hålla en workshop.

Konstnären Andrea Lennartsson målar annars mest med olja, men hennes Bingolotto-profiler på frukostmackor har målats med bland annat rödbetssallad. Nu kommer hon till Kulturhotellet i Helsingborg för att hålla en workshop. Foto: Privat

Porträtt på frukostmackor ska bli till under workshop

Konstnären Andrea Lennartsson ställer ut

HELSINGBORG/KLIPPAN.

Konstnären Andrea Lennartssons mackor med porträtterade Bingolotto-profiler har blivit vida uppmärksammade. Nu ska hon hålla en workshop i porträttmåleri med frukostmackan som canvas under sin egna utställning "Äta, knega, dö".

Andrea Lennartsson, idag boende i Stockholm men med rötterna i Klippan, har blivit vida omnämnd för sina mackor där hon porträtterat bland annat Leif "Loket" Olsson och Lasser Kronér med hjälp av rödbetssallad, blåbär och grukmeja.

Senast förra helgen satt hon i Bingolottos studio och målade mackor under sändningnen.

– Det är roligt att det har blivit sådan uppmärksamhet kring det här även om det är annan konst jag sysslar med i huvudsak. Det här med mackorna var en lite rolig grej, säger Andrea Lennartsson.

Nu kommer hon till Kulturhotellet i Helsingborg för att hålla en workshop i samband med sin soloutställning "Äta, knega, dö". Konstnären kommer att lära ut hur man skapar realistiska porträtt på frukostmackan.

– Jag tänkte att det ska finnas en låda med namn på kända svenska gubbar som man kan dra och som inspiration till porträtt. Men man får så klart måla annat med.

Varför just gubbar?

– Haha, jag vet inte. Det är bara roligt. De passar på mackor.

Workshopen äger rum fredagen den 5 april mellan klockan 17 och 19. Mer information finns på facebooksidan Kulturhotellet.

Publicerad 02 April 2019 11:07