HIF-profilerna Andreas

HIF-profilerna Andreas "Granen" Granqvist och Markus Holgersson blir nu delägare i Råå bryggeri. Foto: Scanpix Ritzau/Pavel Golovkin – Scanpix Ritzau/Adam Ihse

HIF-profiler ger sig in i bryggerivärlden

Granqvist och Holgersson blir delägare i Råå bryggeri

HELSINGBORG.

Det är inte bara fotboll för hela slanten. Nu blir HIF-profilerna Andreas Granqvist och Markus Holgersson delägare i Råå bryggeri.

Andreas "Granen" Granqvist, mittback och sportchef och Markus Holgersson, mittback i HIF är två av de nya delägarna i Råå bryggeri AB när bryggeriet öppnar upp för flera ägare.

De tidigare fem delägarna har alltså fått tillskott, med totalt tre personer; Markus Holgersson, Jonas Ivarsson och Andreas Granqvist.

– Jag känner Peter Rehnström och Roy Lindqvist (delägare, reds.anm) sedan tidigare och naturligtvis Markus Holgersson. Hade det inte varit för honom hade jag nog inte gått med, men jag ser det som en rolig grej att vara med om att försöka bygga ett lokalt varumärke och lyfta fram god öl, säger Andreas Granqvist till Helsingborgs Dagblad.

Sedan starten 2015 har Råå bryggeri investerat mycket i produktionsanläggningen och anser sig behöva nytt kapital.

– Dessutom tror vi att de nya delägarna tillför både kompetens och kontakter som kan utveckla verksamheten, säger Peter Rehnström, delägare och styrelseordförande i bryggeriet, till HD.

Publicerad 25 April 2019 14:06