Sven Holgersson, polischef i Helsingborg, skulle gärna se ett krav på hjälm för elsparkcyklister.

Sven Holgersson, polischef i Helsingborg, skulle gärna se ett krav på hjälm för elsparkcyklister. Foto: Adobe Stock - Martin Wingren/Arkiv

Efter elsparkolyckorna: Polischef vill se krav på hjälm

"Har man hjälm klarar man sig bättre"

HELSINGBORG.

Ett flertal olyckor och en med dödlig utgång har inträffat sedan elsparkcyklarna kom till Helsingborg. Nu vill polischefen se krav på hjälm.

För tre veckor sedan kunde helsingborgarna börja hyra elsparkcyklar. Sedan dess har en dödsolycka inträffat, där en 27-årig man dog till följderna av skadorna han fick av en kollision när han färdades på en elsparkcykel. Minst fem andra olyckor har ägt rum där personer har fått föras till sjukhus, något Helsingborgs Dagblad först skrev om.

Nu vill polischefen i Helsingborg, Sven Holgersson, se ett krav på hjälm för elsparkcyklister.

– När sådant här kommer, sådana här nya saker så är lagstiftningen inte riktigt med. Här tittar vi mycket på hastigheten och effekt på själva fordonet och det är det man får se var gränserna går, säger han till P4 Malmöhus och fortsätter;

– Jag tycker att när man cyklar ska man ha det. Och samma gäller här. Vi har sett en dödsolycka redan och ett antal andra olyckor. Har man hjälm klarar man sig bättre.

Publicerad 20 June 2019 11:28