Foto: Adobe stock

4 tips för en lyckad hemester

Stanna hemma men lämna vardagen

Sommar. Tänker du att ledigheten kräver en resa utomlands för att bli avkopplande? Tänk om! Det går att stanna kvar på hemmaplan, men ändå lämna vardagen. Det kan till och med ladda batterierna ännu mer. Och inte minst – en så kallad Hemester blir dessutom en vinst för både dig och miljön.

Av
Ida Eriksson

Glöm rutinerna

Det viktigaste för att hemestern ska bli lyckad är att inte ledas in i vanliga vardagsspår, bara för att du befinner dig hemma. Unna dig sovmorgon, extra lyxiga frukostar och lämna disken oplockad över dagen, om det behövs.

Se staden med nya ögon

Vad hade du gjort som turist i din egen stad? Picknick i parken? Strosat i staden? Tagit en seightseeing-tur med båt? Du tror dig kanske veta allt om staden du bor i, men det är lätt att bli hemmablind. Börja dagen med att fråga om tips på turistbyrån, de kanske kan hjälpa dig att hitta nya guldkorn.

Gör utflykter

Passa på att göra sådant som du inte hinner med annars. Utforska grannstaden, åk till det där naturreservatet du knappt visste att det fanns, gå på en vinprovning, bada på en strand du aldrig varit på eller varför inte bara ta med tält och ge dig ut på cykel? Utnyttja allemansrätten, finn lugnet i naturen och upptäck nya smultronställen.

Fixa ett äventyr

Det behövs ingen snorkling i röda havet eller tur på en elefantrygg i Thailand. För familjens yngsta medlemmar kan ganska små upptåg bli till stora äventyr. Packa picknickkorgen, väck barnen klockan 04 och bege er ut på gökotta tillsammans. Lek fågelspanare för en dag. Det finns garanterat perfekta spaningsplatser i närheten, bara en googling bort.

Publicerad 05 July 2019 07:00