Kvinnan kontrollerades av polis två gånger på en vecka. Båda gångerna körde hon drograttfull utan körkort.

Kvinnan kontrollerades av polis två gånger på en vecka. Båda gångerna körde hon drograttfull utan körkort. Foto: Mostphotos

Kvinna körde påtänd utan körkort – repriserade brotten en vecka senare

Nu fälls personen i rätten

LAHOLM/HELSINGBORG.

Påtänd av amfetamin kom kvinnan körandes trots att hon saknar körkort. Trots att hon fastnade i en poliskontroll repriserade hon sina brott en vecka senare.

Av
Felix Alnemark

En kvinna i 40-årsåldern från Örkelljunga körde bil påverkad av amfetamin när hon stoppades av polis den 6 februari på Riksväg 24 i Äsperöd utanför Laholm. Dessutom hade hon inte körkort.

Bara en vecka senare kontrollerades kvinnan igen. Då körde hon bil påtänd av amfetamin på Garnisonsgatan i Helsingborg.

Nu döms kvinnan till skyddstillsyn av Halmstad tingsrätt för två rattfylleri, två grova olovliga körningar och två ringa narkotikabrott. Tingsrätten övervägde att ge kvinnan ett fängelsestraff men tog hänsyn till att kvinnan genomgått en stor förändring i sitt liv genom att ha fått en bostad och blivit beviljad försörjningsstöd. Dessutom har hon varit drogfri i två månader enligt hennes egna uppgifter.

Kvinnans bil har förverkats av polisen efter domslutet.

Kvinnan förekommer sedan tidigare under 20 avsnitt i belastningsregistret för mestadels trafikbrott och narkotikabrott. Så sent som 7 november dömdes kvinnan för grov olovlig körning, rattfylleri och narkotikabrott. men även efter det har hon rapporterats för liknande brott.

Publicerad 14 November 2019 05:00