Polisens kriminaltekniker undersöker skadorna efter en detonation i en bostad på Gustavslund i Helsingborg natten till måndagen. Två personer fanns i bostaden när detonationen inträffade. De klarade sig utan skador.

Polisens kriminaltekniker undersöker skadorna efter en detonation i en bostad på Gustavslund i Helsingborg natten till måndagen. Två personer fanns i bostaden när detonationen inträffade. De klarade sig utan skador. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Explosion i radhus – föremål kastades in genom fönster

Sjätte dådet enbart i höst

HELSINGBORG. En explosion inträffade under natten till måndagen inne i ett radhus på Gustavslund i Helsingborg. Någon ska ha kastat in ett föremål genom ett fönster.

Larmet kom in klockan 00.32. Flera patruller skickades till adressen och möttes av en krossad ruta. Spår på insidan av fastigheten tydde på att något exploderat.

– Två personer befann sig i fastigheten i samband med explosion. Men ingen kom till skada, säger Patric Fors vid polisens ledningscentral.

Platsen spärrades av och undersöktes av såväl polisens nationella bombskyddsgrupp som kriminaltekniker. Vid sextiden på morgonen var polisen färdig på platsen och avspärrningarna hävdes.

Inledningsvis rubricerades händelsen som mordförsök, men det ändrades senare till grov skadegörelse och försök till grov misshandel.

Polisen har under natten genomfört dörrknackning i området och hållit förhör med potentiella vittnen, ett arbete som fortsätter under måndagen.

Ingen är ännu gripen för sprängningen, som enligt Helsingborgs Dagblad är den sjätte i staden enbart den här hösten.

Inledningsvis rubricerades händelsen som mordförsök, men det ändrades senare till grov skadegörelse och försök till grov misshandel.

Inledningsvis rubricerades händelsen som mordförsök, men det ändrades senare till grov skadegörelse och försök till grov misshandel. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Publicerad 18 November 2019 08:18