Med nya klubbkonceptet Red hoppas Alexander Adstedt och Anton Rannestig göra fler speciella events på krogar. Men inte för ofta, för det ska kännas speciellt, menar dem.

Med nya klubbkonceptet Red hoppas Alexander Adstedt och Anton Rannestig göra fler speciella events på krogar. Men inte för ofta, för det ska kännas speciellt, menar dem. Foto: Joel Winqvist

De gör om kända krogen till en klubb: "Ska vara en wow-känsla"

Restaurang Gastro ska kläs i rött på juldagen

HELSINGBORG.

Röda träd som hänger ner från taket, helt ny dekor i samma färg och med inspiration av Asien och allt som är tabu. När restaurang Gastro görs om till en klubb på juldagen går eventkillarna bakom satsningen all-in på sitt nya koncept.

Det är eventbolaget See you monday som Anton Rannestig och Alexander Adstedt driver, som ligger bakom det nya klubbkonceptet på den kända Helsingborgskrogen.

Tidigare har de satsat stort på att anordna stora after work-event för flera tusen personer på Helsingborg arena, med betydligt mer showliknande prägel än vad helsingborgarna är vana vid på en vanlig aw.

De har även tidigare anordnat klubbevents på Gastro och på stora återvändardagen Juldagen är det dags igen. Då lanserar grabbarna ett helt nytt klubbkoncept, som de kort och gott kallar för Red.

– Vi ville göra något annorlunda och ta det till nästa nivå, berättar Alexander Adstedt.

Duon ordnade en liknande fest på Gastro ifjol. Stora skillnaden nu blir att temat och dekoren skiljer sig

Duon ordnade en liknande fest på Gastro ifjol. Stora skillnaden nu blir att temat och dekoren skiljer sig "med hästlängder" som Anton förklarar det. Foto: Joel Winqvist

Exakt vad resultatet kommer bli vill de hålla lite hemligt.

Men den som beger sig till Gastro för klubbkvällen på Juldagen lär inte missa skillnaden.

Nya konceptet Red blir deras egna version av den internationella klubbscenen. De teasar med ord som mystik, gåtfullhet och ett musikaliskt äventyr när de med ord målar upp bilden av vad som komma skall. Den färg som krogens dekor ska omfamnas av går inte att ta miste på.

– Allt i inredningen ska vara rött, menar Alexander Adstedt.

Inspiration tas från Asien och av allt som är tabu. Ingenting kan vara för knasigt, menar dem.

Till exempel planerar de för att hänga upp röda träd i taket som ska hänga ner.

Det planeras för två separata klubbar inne på Gastro: en som kommer spela mestadels R'n'B och hiphop och en annan som kommer ösa ut house-låtar i olika varianter.

Blir verkligen en show som sticker ut

Musiker kommer att spela live, profesionella dansare ska uppträda och det bjuds på olika typer av shower. Bland annat.

– Det blir fem eller sex olika liveakter, berättar Anton Rannestig.

De sätter onekligen ribban högt. Tanken är att litgrann chocka gästerna, förklarar han.

– Det blir verkligen en show som sticker ut. Det blir kul att visa vad vi kan göra, det ska vara en wow-känsla, säger han.

Anton Rannestig och Alexander Adstedt tycker det finns bra klubbar i stan idag.

Anton Rannestig och Alexander Adstedt tycker det finns bra klubbar i stan idag. "Vi vill kör våra events mer sällan för att ge något extra", förklarar dem. Foto: Joel Winqvist

Tanken var egentligen att återvända till Helsingborg arena för det här juldagseventet, men en handbollsmatch på annandagen gjorde det omöjligt och för kostsamt att hinna tömma lokalen i tid efter festligheterna.

Men eventkillarna ser det positivt och ser fördelar med att Gastros lokaler.

– Det är en extremt fin lokal, ett fantastiskt läge och det blir mer personligt att ha en klubbkväll där, tycker Anton Rannestig.

Biljetter

Totalt kommer 400 biljetter att säljas till eventet, men en del har redan gått åt. Mer info om biljetter finns på Facebooksidan See you monday. Förköp är att rekommendera för att vara säker på att komma in, hälsar eventbolaget

Publicerad 03 December 2019 07:00