Platsen för det tilltänkta garaget.

Platsen för det tilltänkta garaget. Foto: Google Street View

Insänt: Helsingborg är inte Harrisburg, fast är det sant eller sannolikt?

INSÄNT. Det var en gång passage som skulle skapa möjlighet för cyklister att snabbt och smidigt ta sig ner från toppen av berget och vipps befinna sig i hjärtat av staden. Cykelparkeringar skulle där bli, 600 stycken. Jo, bilparkeringar skulle också få plats, lika många som till cyklarna – någon rättvisa måste ju finnas mellan transportslagen!

Hela kalaset skulle kosta 389 miljoner kronor. I vart fall sade (sannolikhets) kalkylen att detta skulle stämma till 60% .

Som Tage Danielsson en gång sa, att om det är sannolikt så är det ju nästan sant fast inte riktigt lika sant som sanning i alla fall. Tyvärr är det ju så i Moderaternas och Peter Danielsons Helsingborg att det som är sannolikt inte ens är nästan sant och därför är nu priset snart 600 miljoner kronor och detta är inte sannolikt utan sant.

Cykelpassagen har nu förvandlats till en vision och därmed kan vi dra slutsatsen att sannolikheten för att det ska gå att cykla på en ramp från toppen av berget till hjärtat av staden inte är sant, ja! jag vågar gå så långt som att påstå att det inte ens är sannolikt.

Som socialdemokrater tror vi däremot att om Peter Danielsson och moderaterna får fortsätta att regera så är det sant att det blir ett bilgarage och då har ju sannolikheten för detta ökat till 100%

Om det blir ett garage för cyklar är det sannolikt att det blir Sveriges dyraste, ca 100000 kr per cykel så frågan är väl hur sannolikt detta är.

Sant är att äldreomsorgen i Helsingborg är bland den absolut sämsta i hela landet i stället för att bygga osannolikt dyra monument över sin egen förträfflighet vill vi socialdemokrater använda dessa hundratals miljoner bl.a. till att förbättra äldreomsorgen i Helsingborg.

Bengt Larsen (S)

Publicerad 04 September 2018 00:00