Midrocs Johan Svedström och Carl von Strokirch med den nya Sacalabyggnaden i bakgrunden. Foto: Joel Winqvist

Midrocs Johan Svedström och Carl von Strokirch med den nya Sacalabyggnaden i bakgrunden. Foto: Joel Winqvist

Klart:

Då går det att ansöka om hyresrätterna i Scala

HELSINGBORG. I vinter fullbordas kvarteret Metropol på Söder, och snart går det att ansöka om de nya hyresrätterna.

Det nya kvarteret som Midroc är byggherre för, omfattas av två byggnader; den östra huskroppen där bland andra hotellet Radisson Blu Metropol håller till och som invigdes 2015. Men också en västra huskropp som i detta nu är på väg att byggas.
Byggnaden ska få namnet Scala med plats för 78 hyresrätter, ytor med möjlighet för butiker och restauranger att hyra in sig och en betydande del kontorsutrymmen. Sedan tidigare står det klart att bland annat Helsingborgshem ska hyra lokaler här och även bemannings- och rekryteringsföretaget Palm & Partners.

Vid årsskiftet ska det stå inflyttningsklart och nu i maj kommer det att bli möjligt att ansöka om att få flytta in i hyresrätterna, möjligen via tjänster som Boplats Syd eller motsvarande. Exakt vilken tjänst som blir aktuell var i skrivande stund inte fastställd.
– Men de som sedan tidigare har anmält sitt intresse kommer vi givetvis att ta hand om, säger Carl von Strokirch, affärschef på byggherren Midroc.

Hyresrätterna är allt från enrummare till 5:or, berättar affärschefen.
– Det har varit ett stort intresse, säger Carl von Strokirch.
Det nya kvarteret ses som starten på den jättelika H+-satsningen. En start som närmar sig sitt slut nu, alltså.

H+-projektet

H+ beskrivs av kommunen som det största stadsförnyelseprojektet i Helsingborg i modern tid. Fram till år 2035 ska de fyra stadsdelarna Oceanhamnen, Universitetsområdet, Husarområdet och Gåsebäck förnyas. Ett gammalt hamn- och industriområde, till ytan dubbelt så stort som befintliga centrum, ska utvecklas och länkas ihop med city. År 2035 ska här bo 10 000 personer och finnas bostäder, kontor, butiker och annan service.
Källa: Helsingborgs stad

Publicerad 20 April 2017 09:00