Foto: Mostphotos.com

Foto: Mostphotos.com

Helsingborg rullar på bra i ny cykelranking

Klättrar fem placeringar jämfört med förra mätningen

HELSINGBORG. Nyligen arrangerades en större cykelkonferens i Jönköping. Där släpptes den så kallade Kommunvelometern, som är Cykelfrämjandets granskning av kommunernas arbete med cykling. I årets Kommunvelometer ingår 50 kommuner, vilket är fler än tidigare. Helsingborg placerar sig på en niondeplats bland de 50 kommunerna.

Därmed avancerar kommunen fem placeringar jämfört med förra mätningen. Kommunen ligger poängmässigt över snittet både för samtliga deltagare och i jämförelse med andra stora kommuner. Infrastruktur och underhåll, information och marknadsföring samt cykelpolitik är de områden där förbättringarna skett sedan förra året, skriver Helsingborgs stad i ett pressutskick.
– Det känns kul att våra höga ambitioner ger resultat och vi fortsätter aktivt vårt arbete med att göra förutsättningarna ännu bättre för cykling i Helsingborg. Många av de förbättringsområden som pekas ut i Kommunvelometern kommer dessutom att finnas med i den nya cykelplan som snart kommer att antas, säger Thomas Rödin (MP), vice ordförande i stadsbyggnadsnämnden.

I samband med årets cykelkonferens genomfördes även årsstämman för föreningen Svenska Cykelstäder, där Thomas Rödin omvaldes som ordinarie styrelseledamot.
– Jag är otroligt stolt och glad över att få förtroendet att fortsätta i styrelsen ytterligare ett år och nu fortsätter arbetet med att höja cykelns status, säger Thomas i en kommentar.

Publicerad 11 May 2017 14:54