Hasse Jönsson ser fram emot sommaren och vad den har att erbjuda. Foto: Joel Winqvist

Hasse Jönsson ser fram emot sommaren och vad den har att erbjuda. Foto: Joel Winqvist

The Tivoli satsar på ny utescen i sommar

Ser även nya möjligheter när nya stadsdelen sedan står klar

HELSINGBORG. Sedan flytten har The Tivoli breddat sin repertoar. Lagom till sommarsäsongen öppnas dessutom en utescen, och en ny bar där personalen säljer från en container.
– Varje dag är en höjdpunkt, säger Hasse Jönsson.
Det är med den inställningen han lever sitt liv som delägare av The Tivoli. Sedan flytten till Köpenhamnskajen har nöjesanläggningens, för att inte säga nöjessaluhallen som han själv kallar det, repertoar utökats, menar han.
– The Tivoli är bredare i dag. Vi har många ben att stå på. Till exempel är det större möjligheter för företag att hyra in sig och vi har fått en bättre tillgänglighet. Det är en helt annan öppenhet i dag, säger han nu nio månader efter att The Tivoli återinvigdes efter flytten från det gamla stället.
Att detta blir första sommaren på Köpenhamnskajen är en av många höjdpunkter för honom.
– Vi kommer att bygga en ny utescen mot restaurangen till. Det blir den första utescenen här på nya stället, säger han och berättar att alla möjliga typer av arrangemang kan komma att ske där. Quiz, stand up, liveunderhållning, after work, liveband, brunch. Möjligheterna är stora menar han.
– Musiken genomsyrar allt vi gör. Här kan vi ha allt från lokala aktörer, till utländska grejor och stora svenska artister, säger han om den kommande scenen som kommer att invigas i början på juni. Men när frågan om vilken artist som kommer att få inviga den ställs, blir han för ovanlighetens skull tyst.
– Det är inte klart än, säger han, men ler samtidigt.
I sommar ska anläggningen även få en containerbar.
– Vi kommer att servera från en container. Det blir en levande mötesplats runt hela huset, menar han.
 

Här kommer den nya utescenen att placeras.

Här kommer den nya utescenen att placeras.

Öppnar upp för nya spelplatser

Samtidigt pågår det stora SeaU-projektet alldeles intill. Ett kongresscenter, ny park och bostäder ska byggas.
Påverkas er verksamhet av byggstöket intill?
– Nej, det tycker jag inte. Detta har vi vetat om hela tiden. Vi ser stora fördelar när den nya parken komma att vara färdig. Vi ser bara positivt på det. Vi har bra kontakt med Choicekedjan, säger han och refererar till Nordic Choice Hotels som kommer att driva den kommande hotell- och kongressanläggningen som ska stå klar år 2020.
– Vi har haft möten för att se hur vi kan utveckla saker ihop, säger Hasse Jönsson.
Det kommer bli aktuellt med events och konserter i den nya park som ska ligga bredvid The Tivoli. Men även inne i kongressanläggningen.
– Det blir ju en ny form av stadsdel som växer fram, menar han.
Om ”varje dag är en höjdpunkt” är ett slags mantra han återkommer till, så är ”rätt artist på rätt ställe” ett annat.
Vi ber honom lista fem artister han ser extra mycket fram emot att välkomna i sommar.
– Vi har Laleh, (Per) Gessle, Toto och Nora Jones. De kommer till Sofiero, säger han apropå att The Tivoli även arrangerar en hel del externa konserter.
– Sedan kommer ju Helen Sjöholm och Thomas Andersson Wij till Pålsjöbaden där vi sätter upp en tillfällig scen. Det blir fem fantastiska spelningar! säger delägaren.

null

Publicerad 11 May 2017 09:00