Cassandra Jertshagen på bild utanför ombyggda Söderpunkten hösten 2016. Foto: Joel Winqvist/Arkiv

Cassandra Jertshagen på bild utanför ombyggda Söderpunkten hösten 2016. Foto: Joel Winqvist/Arkiv

Välkomnar ny hyresgäst till ombyggda Söderpunkten

Cirka 20 butiker ska ta plats i nya "stadsdelscentrat"

HELSINGBORG. Än dröjer det innan Söderpunkten, som totalrenoveras och byggs om för fullt just nu, är redo för invigning som är planerat till hösten 2017.

Nu börjar fler och fler av de tomma ytorna bli fulltecknade. Senast i raden är Pressbyrån som kommer bli hyresgäst i det nya Söderpunkten som Cassandra Jertshagen på byggherren och fastighetsägaren Jefast i en tidigare intervju med Lokaltidningen kallat för ett stadsdelscentrum.
”Pressbyrån som i dagsläget har drygt 300 butiker fördelade över landet, passar väl in i centrats nya profil, där tanken är att skapa en naturlig mötesplats med god service, restauranger och shopping”, skriver Jefast i ett pressutskick.
– Vi ska vara ett stadsdelscentrum med upplevelser och liv och rörelser morgon och kväll som är viktigt, berättade affärsutvecklare Cassandra Jertshagen till tidningen i höstas.
I skrivande stund är det spikat att både Hemköp och SF kommer att finnas på plats tillsammans med cirka 20 butiker.TAM Retail som ansvarar för utvecklingen av Söderpunkten räknar med cirka två miljoner besökare per år.
Hösten 2017 beräknas Söderpunkten öppna igen.

Publicerad 11 May 2017 09:45