Ett av många verk som besökarna ska kunna njuta av på stadsteatern. Foto: Pressbild / Mostphotos.com

Ett av många verk som besökarna ska kunna njuta av på stadsteatern. Foto: Pressbild / Mostphotos.com

Världskonstnärens alster visas på stadsteatern

"När jag själv såg målningarna blev jag väldigt rörd"

Av
Jonathan Bengtsson

HELSINGBORG. Stadsteatern visar upp reproduktioner av de historiska målningarna under hela sommaren med start den 20 maj.
För att se Michelangelos originalmålningar som befinner sig på Sixtinska kapellets väggar och tak i Vatikanstaten måste man resa långt, väl där är målningarna placerade 22 meter högt. Nu har mästerverken överförts till gigantiska dukar och kommer visas i stadsteatern, vilket gör målningarna minst sagt mer lättillängliga för helsingborgarna.
Helen von Platen som är evenemangschef på Helsingborg Arena & Scen har själv varit och sett Michelangelos verk i Vatikanstaten och hon blev väldigt tagen av upplevelsen.
– När jag själv såg målningarna blev jag väldigt rörd och tagen av både stämningen och miljön. Men det flyttar fokus ifrån själva mästerverken som är så fantastiska. Det finns så mycket berättelser i dessa verk som man kan tolka och lära sig av, säger Helen von Platen.
Utställningen riktar sig till alla, från skolbarn till människor som är intresserade av konsthistoria. Att Michelangelo fortfarande har ett starkt varumärke och namn är något som Helen von Platen tycker är häftigt och hon tror att publikintresset är högt.
Arbetet med att få Michelangelos verk till Helsingborg har pågått i snart två år. Evenemangschefen är förväntansfull inför premiärvisningen den 20 maj.
– Det känns lite pirrigt, men kul, avslutar hon.

Publicerad 16 May 2017 16:00