Samtalen med spanska Villareal var långt gångna, men efter sin tredje korsbandsskada fick Nicklas Nielsen lägga av med elitfotbollen. Nu varvas jobbet på däckfirma med att näta för Hittarp. ??Foto: Mikael Öhrn

Samtalen med spanska Villareal var långt gångna, men efter sin tredje korsbandsskada fick Nicklas Nielsen lägga av med elitfotbollen. Nu varvas jobbet på däckfirma med att näta för Hittarp. ??Foto: Mikael Öhrn

Nicklas Nielsen är inte den som går mållöst fram

Kvar på plan trots läkarnas dom

Av
Mikael Öhrn

SVALÖV/HELSINGBORG. Det borde vara omöjligt, rent medicinskt. Men 13 mål och tio assist under debutsäsongen i Hittarp i tvåan säger annat. Och det kunde ha varit mycket mer än så.

Ni är väl bekanta med Svalövsfostrade Nicklas Nielsen vid det här laget, blott 16 år gammal debuterade han med BoIS i Superettan, under ett kort inhopp hemma mot Vasalund, och gjorde två mål. Bara tre år och tre korsbandsskador senare sa läkarna till honom att det var över. Vid det laget hade han tackat nej till pojklandslagsspel för att istället hjälpa BoIS i Superettan och haft långt gången kontakt med spanska Villareal.

Men den forne supertalangen vägrade ge upp. Det blev ett halvår som målvakt i moderklubben innan han fick hoppa in som anfallare i en reservlagsmatch när det var ont om folk. På den vägen är det. Men hur är det egentligen möjligt?

– Den frågan ställer väl sig min sjukgymnast också, men det gäller att ha mycket muskler runt knäet för att få stabilitet kring det. Sen får man tänka lite på det och köra mycket styrke- och balansträning, säger Nicklas Nielsen.

Några problem har det inte varit, undantaget någon smäll på knäet. Åtminstone inte så här långt.

– Där är väl inte så mycket mer som kan gå sönder, korsbandet finns inte där. Sen är det klart att om knäet viker sig tar det stryk, men jag har inte känt något. Men jag kan tänka mig att jag kanske får lite problem senare, säger han.

Årets säsong började som den brukar för den snart 25-åriga anfallaren, han öste in mål och svarade för flera målgivande passningar. Totalt kom han upp i 13 mål och tio assist, men det kunde ha varit ännu mer.

– Jag har haft lite olika bekymmer det här året och åkt på panikångest och sånt dåligt, så jag har knappt spelat i sommar, säger han.

Symptom som hjärtklappning, skenande puls och järnsmak i munnen skrämde förstås, men noggranna kontroller har visat att problemet är mentalt. Mot slutet av säsongen kunde den tidigare Kågerödsspelaren så smått komma tillbaka igen, likaså målen och assisten.

Han är precis klar för ytterligare en säsong i HIK, men tidigare under året fanns det en hel del intresse utifrån.

– Men det håller jag stängt, vilka klubbar det rör sig om, säger han.

Kan du säga vilken nivå det handlar om?

– Allsvenskan och Superettan.

Det förekom en del rykten om HIF i sociala medier i somras, kan du kommentera det?

– (Skratt) Nä, inte direkt.

Som gammal BoIS-spelare, hade du kunnat tänka dig att spela i HIF?

– Absolut!

BoIS då, har du haft någon kontakt med dem?

– Jag har inte haft någon kontakt överhuvudtaget med dem.

Nykomlingen Hittarp slutade sexa i tvåan västra, elva poäng ifrån en kvalplats uppåt. Nicklas Nielsen slutade delad sexa i skytteligan (högst i HIK).

Nicklas Nielsen firar sitt andra mål mot Vasalund i debuten i BoIS 2009.?Arkivfoto: Mikael Öhrn

Nicklas Nielsen firar sitt andra mål mot Vasalund i debuten i BoIS 2009.?Arkivfoto: Mikael Öhrn

Nicklas Nielsen

Ålder: 25 (i slutet av månaden).

Position: Anfallare.

Nuvarande klubb: Hittarps IK.

Tidigare klubbar: Svalövs BK (-2007), Landskrona BoIS (2008-11), Svalövs BK (2012-14), Kågeröds BoIF (2015-16).

Målfacit: BoIS (18 matcher - fyra mål), SBK i femman 2012 (9 mål), SBK i femman 2013 (19 mål), SBK i femman 2014 (30 mål), BoIF i fyran 2015 (30 mål), BoIF i trean 2016 (28 mål), HIK i tvåan 2017 (13 mål).

Publicerad 06 November 2017 11:25