Christer Paulsson. Foto: Martin Wingren/Arkiv

Christer Paulsson. Foto: Martin Wingren/Arkiv

Framtidens måltid på Food talks

Flertalet matprofiler samlas på Sundspärlan

HELSINGBORG. Onsdagen den 6 december arrangeras mateventet Food talks på Sundspärlan. Temat är ”Framtidens måltid” när flertalet matprofiler samlas.

Det är Food Evolution som står bakom evenemanget. Food Evolution är ett nätverk där mat- och dryckesbranscherna möts för innovation och tillväxt i nordvästra Skåne. Nätverket riktar sig till alla som jobbar inom livsmedelsbranschen och har entreprenören Christer Paulsson som ordförande. Paulsson som bland annat har varit chef för Kullaflyg.

Nu på onsdag arrangeras den stora matträffen Food talks. Det bjuds på en heldag med föreläsningar, workshops, möten, utställare, nätverkande och mingel. Bland annat.

Evenemanget är ett tydligt exempel på hur nätverket vill… nätverka.

– Vi vill skapa branschöverskridande möten och nätverk, sa Christer Paulsson i en intervju med Lokaltidningen i somras.

På plats är bland andra tv-kocken Tareq Taylor, Ingela Stensson, omvärldsanalytiker på United Minds samt Mats-Eric Nilsson ”den hemlige kocken”, journalist som efter 30 år i dagspressen slog igenom som fackboksförfattare.

Under 2017 har en Leader-finansierad förstudie bedrivits där föreningen Food Evolution har gett sig ut i tio kommuner i nordvästra Skåne för att inventera engagemanget och vilka behov som finns. Förhoppningen är sedan att få vidare finansiering och kunna vidareutvecklas.

En annan fråga som föreningen driver är mat i det offentliga. Att mat till kommunala verksamheter ska köpas in från lokala producenter.

– För barn som går i skolan äts det viktigaste målet på dagen i det offentliga. Om vi har en region med mycket råvaror och producenter, är det då inte rimligt att barnen får lokalt producerad mat? Den offentliga måltiden skapar dessutom arbetstillfällen lokalt. Sedan kan skolan åka på besök hos bonden eller producenten, så det är både hälsosamt, pedagogiskt och samhällsnyttig, säger ordföranden.

Medlemmarna i Food Evolution går in gratis på Food talks, medan ickemedlemmar får betala biljett.

Publicerad 04 December 2017 16:00