Medaljörerna på plats. Bakre raden från vänster: Max Andreasson, Josefine Muller, Rebecca Bengtsson, Nikki Marjanovic och Julia Dubovan. Främre raden från vänster: Kelly Hagman, Ina Bengtsson, Amnah Chehade, och Mikaela Marjanovic.

Medaljörerna på plats. Bakre raden från vänster: Max Andreasson, Josefine Muller, Rebecca Bengtsson, Nikki Marjanovic och Julia Dubovan. Främre raden från vänster: Kelly Hagman, Ina Bengtsson, Amnah Chehade, och Mikaela Marjanovic. Foto: privat

Storslam på SM för Helsingborgsklubb

Olympia Taekwondo club på framgångsresa

HELSINGBORG. Det regnade i helgen. Men över Olympia Taekwondo club var det inte bara vatten som föll. Klubben stod för ett medaljregn på SM i teakwondo i Västerås i helgen.

Samtliga nio deltagare från klubben som befann sig på mästerskapet kom hem till Sundets pärla med en medalj om halsen. Till stor glädje för ordföranden och huvudtränaren i föreningen, Dennis Simonovic. Han pekar på det stora åldersspannet mellan medaljörerna.

– Från tolvåringar till 23-åringar. Det tycker jag är bra för idrotten. Helsingborg behöver fler sportsliga förebilder, säger han i en kommentar till Lokaltidningen.

Klubben tog totalt tre guld, två silver och fyra brons på SM.

Helsingborg behöver fler sportsliga förebilder

– Det är jättebra för framtiden, såklart hade man önskat ännu fler guld men nu jobbar vi vidare. Närmast väntar Nordiska Mästerskapen i Helsingfors den 20 januari. Vi åker dit med samma gäng som ska försöka knipa medaljer, säger Dennis Simonovic.

Medaljörerna

Här är samtliga nio SM-medaljörer från Olympia Taekwondo club:

Guld: Max Andreasson -65kg kadett herr

Guld: Josefine Muller -63kg junior dam

Guld: Nikki Marjanovic +73kg senior dam

Silver: Rebecca Bengtsson -68kg junior dam

Silver: Mikaela Marjanovic -63kg junior dam

Brons: Amnah Chehade -49kg senior dam

Brons: Julia Dubovan -57kg senior dam

Brons: Ina Bengtsson -41kg kadett dam

Brons: Kelly Hagman -55kg kadett dam

Publicerad 11 December 2017 11:32