Kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M)

Kommunstyrelsens ordförande Peter Danielsson (M) Foto: David G Lundin

Flera kandidater klara inför valet

Flertalet kända ansikten som toppnamn

HELSINGBORG. Flera politiska partier i Helsingborg har sagt sitt om vilka namn som de vill ska representera dem i fullmäktige nästa år. Det slutliga valet görs först i mars 2018, men mycket talar för att det redan är spikat på flera håll och kanter.

Under tisdagen stod det klart att Helsingborgsmoderaternas medlemmar ger Peter Danielsson nytt förtroende som partiets förstanamn.

– Jag är glad och tacksam för medlemmarnas förtroende. Mycket går bra i Helsingborg, men vi står också inför svåra prövningar de kommande åren. Jag vill ta ansvar för att leda staden genom dem. Jag älskar verkligen Helsingborg och får jag Moderaternas och i valet helsingborgarnas förtroende så fortsätter jag gärna att utveckla staden, säger Peter Danielsson, som är kommunstyrelsens ordförande och därmed stadens högsta politiker, i ett pressmeddelande.

Det står också klart att Christian Orsing och Anna Jähnke tar andra- respektive tredjeplatsen bakom Peter Danielsson. Därmed blir det inga förändringar på topp-3-listan hos Moderaterna jämfört med hur läget är under nuvarande mandatperiod.

Provvalsresultatet är rådgivande till nomineringskommittén som kommer presentera sitt förslag inför partiets kretsårsmöte den 10 mars 2018, då den slutgiltiga listan ska fastställas.

Nu har vi format ett lag som har alla förutsättningar att ge oss valvinst 2018

I helgen stod det även klart att Socialdemokraterna haft medlemsmöte och valt sina kandidater till riksdags-, landstings- och fullmäktigevalen.

När det gäller fullmäktigevalet får Jan Björklund återigen förtroende som gruppledare i riksdagen tillika kommunalråd, alltså partiets förstanamn. Övriga kommunalråd som valdes var Anna Ingers och Maria Ward, där den sistnämnda ersätter Ola Möller som istället kandiderar till riksdagen.

– Det var roligt att se att så många medlemmar valde att delta. Medlemsmötet präglades av en god stämning och det märks att alla är taggade att inför valrörelsen. Nu har vi format ett lag som har alla förutsättningar att ge oss valvinst 2018 och det känns underbart, säger partiets lokalordförande Mikael Andersson i ett pressmeddelande.

Fler partier har kungjort sina listor den senaste tiden. Till exempel har Centerpartiet valt Jonny Cato Hansson som förstanamn, vilket han är även i dag.

Publicerad 12 December 2017 13:53