Ikea öppnar kundservicecenter i stan.

Ikea öppnar kundservicecenter i stan. Foto: Mostphotos.com

90 nya jobb när Ikea öppnar kundservice i Helsingborg

Öppnar i mars nästa år

HELSINGBORG. I mars nästa år öppnar Ikea ett kundservicecenter i centrala stan. Det borgar för 90-talet nya jobb.

– Att göra IKEA mer tillgängligt är en viktig del i vårt arbete framöver. Det gäller alla delar av kundernas köpprocess hos oss, från inspiration och inköp, till kundservice och reklamation. Att ha Kundservice Center både i Älmhult och Helsingborg ger oss möjlighet att expandera och bättre möta ett ökande antal kundkontakter – nu och i framtiden, säger Andreas Castor, ansvarig för IKEA Kundservice Center, i ett pressmeddelande.

Centret ska öppna i Tretorns gamla lokaler på Campusområdet i Helsingborg i mars 2018. Enligt Andreas Castor kommer satsningen leda till 90 nya jobb som ska skapas under det närmaste året. Totalt räknar man framöver med att ha en personalstyrka på 120 personer på det nya centret i Helsingborg.

Viktigt att poängtera i sammanhanget är att centret inte kommer vara någon fysisk plats som kunderna kan besöka. Verksamheten på det nya centret kommer att handla om att hjälpa kunder som hemifrån vill ställa frågor på telefon eller vill kommunicera med Ikea via mejl, sociala medier eller andra typer av kontakter som inte handlar om fysiska besök.

Ikea vid Väla har i dag och kommer fortfarande att ha sin kundservice där kunder kan komma och fysiskt prata med anställda och ställa frågor om utbudet.

Anledningen till att det blir just här är för att Ikea vill komma närmare arbetskraften och minska pendlarberoendet i organisationen. Ikea har 1500 anställda i Helsingborg, enligt uppgifter från företaget.

Så här säger lokala kommunröster om dagens nyhet:

– Det är glädjande att Ikea väljer att utvidga sin verksamhet i Helsingborg. Det är viktigt för oss att IKEA och andra företag satsar här, inte minst eftersom det skapar nya jobbmöjligheter till helsingborgarna, säger Peter Danielsson (M), kommunstyrelsens ordförande i Helsingborg, i ett mejl till media.

– Helsingborg har ett växande och konkurrenskraftigt näringsliv. Den alldeles färska sysselsättningsstatistiken är ett tydligt kvitto på det. IKEAs satsning stärker oss ytterligare som en attraktiv plats för nya och växande företag, uttrycker Michael Fransson som är näringslivsdirektör i Helsingborg, i samma mejl.

Den här typen av kundcenter blir Ikeas andra i landet. Sedan tidigare finns en i Älmhult.

Publicerad 13 December 2017 05:38