Polisinspektör Malin Rantzow medverkar i filmerna.

Polisinspektör Malin Rantzow medverkar i filmerna. Foto: pressbild

Polis och kommun gör gemensam sak för att minska på inbrotten

Genomför gemensam informationkampanj

HELSINGBORG. 2000 bostadsinbrott anmäls årligen i Helsingborg. Nu gör polisen och kommunen gemensamma informationsfilmer för att informera medborgarna.

– Det här samarbetet är så vitt jag vet helt unikt, säger Cecilia Eklund, kommunikationsdirektör i Helsingborgs stad, i ett pressmeddelande.

– Med ganska små medel har våra respektive kommunikationsavdelningar samarbetat för att skapa en tryggare stad och informera våra invånare om enkla men viktiga tips på hur man kan skydda sig. Jag ser fram emot att göra fler kommunikationsinsatser tillsammans med polisen, och andra samhällsaktörer för att gemensamt försöka öka tryggheten i Helsingborg, fortsätter hon.

Kampanjen syftar till att öka medvetenheten och kunskapen om hur man som privatperson kan skydda sig mot inbrott, och därigenom öka tryggheten i kommunen.

En scen från en av filmerna.

En scen från en av filmerna. Foto: Pressbild

– Det har varit en viktig framgångsfaktor i det brottsförebyggande arbetet att fått tillfälle att arbeta på det här sättet med Helsingborgs stad. Min förhoppning är att samarbetet med kommunen fortsätter och fördjupas under 2018, säger Sven Holgersson, lokalpolischef (LPO) i Helsingborg, i samma pressutskick.

– Många känner inte till de ofta ganska enkla åtgärder du kan göra för att minska risken att drabbas. Som att se över lås på fönster och dörrar, tända lampor, be någon parkera på uppfarten eller ta in posten när du är bortrest, berättar Malin Rantzow, polisinspektör inom polisen i Helsingborg.

– Den här informationen vill vi nå ut med till så många helsingborgare – och andra – som möjligt, säger Malin Rantzow.

Det är tre filmer som har producerats och de kommer att spridas på kommunens och polisens sociala medier.

Publicerad 14 December 2017 07:30