Nya hållplatser på Södra Vallgatan

Nya hållplatser på Södra Vallgatan Foto: Joel Winqvist/Arkiv

Nya hållplatser till lasarettet

Byggstart i januari

HELSINGBORG. Med start i mitten på januari ska nya busshållplatser byggas på Södra Vallgatan i Helsingborg.

Målet är att i förlängningen göra det lättare att komma till och runt Helsingborgs lasarett och för att öka kollektivtrafikens förutsättningar. Arbetet beräknas pågå en bit in på våren och under byggtiden är hållplatsen stängd och Södra Vallgatan enkelriktas ut mot Södra Stenbocksgatan. Det innebär att all trafik till lasarettet kommer ske via Bergaliden. Detta skriver lasarettet om i ett pressutskick.

Det kan komma att bli svårare att ta sig fram på gång- och cykelbanan längs gatan och berörda uppmanas välja annan väg om möjligt.

För de om brukar åka buss inebär detta att de nuvarande hållpatserna på Södra Vallgatan kommer att vara stängda under byggtiden. Lasarettet hänvisar resenärer som vill få mer information om tillfälliga hållplatser att titta i Skånetrafikens app och på Skanetrafiken.se.

Kör man bil på gatan vankas det förändringar under byggtiden.

"Södra Vallgatan enkelriktad ut mot Södra Stenbocksgatan. Du kan köra från Bergaliden till lasarettet, men inte från Södra Stenbocksgatan in på Södra Vallgatan. Trafiken från norr leds om via Magnus Erikssons gata eller S:t Peders gata till Bergaliden. Trafiken från söder leds om via Wieselgrensgatan och Södergatan till Bergaliden. De nya hållplatserna beräknas färdiga i vår", skriver Helsingborgs lasarett i utskicket.

Publicerad 18 December 2017 15:36