Så här ser nya Scala ut.

Så här ser nya Scala ut. Foto: Pressbild

Nya storbygget Scala byter ägare

Samma ägare som har köpt hotell Radisson Blu

HELSINGBORG. Nu står det klart att Midroc säljer kommande storbygget Scala på Söder till Executive Property Svenska AB.

Köparen äger sedan tidigare fastigheten Metropol, med Radisson Blu och World Trade Center-filialen som hyresgäster, i anslutning till Scala.

Byggnaden är under färdigställande och inrymmer cirka 9 800 kvadratmeter kontors- och butikslokaler samt lägenheter. Köparen tillträder fastigheterna 1 juni 2018, skirver Midroc i ett pressutskick.

Byggnaden har delats i två fastigheter; den ena som en kontors- och butiksfastighet på totalt 4 789 kvadratmeter. I skrivande stund är 90 procent av ytorna redan uthyrda. Fem butikslokaler på mellan 50 och 300 kvadratmeter kvarstår att hyra ut, skriver säljaren Midroc. Tre kontorshyresgäster har redan hunnit tillträda: Sigma IT Consulting, Palm & Partners samt Helsingborgshem. Övriga kontorslokaler färdigställs i takt med inflyttningen.

Vi är intresserade av att vara med och utveckla Söder i Helsingborg

Den andra fastigheten (fast i samma byggnad) ska utgöras av 78 lägenheter på plan 5-10 i byggnaden, varav de flesta med sundsutsikt. Dessa kommer att hyras ut genom Boplats Syd. Inflytt sker från och med nu i december.

– Vi är glada att få sälja ytterligare en fastighet till Executive Property, säger Magnus Skiöld, vd i Midroc i pressutskicket.

– Fastigheten Metropol, med Radisson Blu och World Trade Center-filialen i Helsingborg som hyresgäster, har tidigare sålts till företaget. Det finns stora förvaltningsmässiga fördelar med en gemensam ägare till fastigheterna, även med tanke på att det finns gemensamma garage- och energilösningar i Metropol och Scala. På så sätt kan samordningsfördelar tas tillvara, och därför är Executive Property bästa tänkbara köpare för oss, fortsätter han.

– Vi är intresserade av att vara med och utveckla Söder i Helsingborg, och det händer mycket där just nu, säger Erik Linder, vd på Executive Property Europe AB.

– Förvärvet av Scala innebär att vi förstärker vårt fastighetsbestånd med ytterligare en nyproducerad fastighet som utvecklats av Midroc, fortsätter han.

Publicerad 19 December 2017 10:03