Skiss över den nya Scala som är under färdigställande.

Skiss över den nya Scala som är under färdigställande. Foto: Illustration/pressbild

Showroom och mozzarellabar i nya bygget på Söder

Hyresgästerna i fastigheten Scala tar form

HELSINGBORG. Nu är de flesta hyreskontrakten klara i den nya byggnad på Söder som får namnet Scala. Senaste tillskotten: en inredningsbutik och en mozzarellabar.

Av
Joel Winqvist

Scala byggs intill Radisson Blu Metropol Hotel på Söder, som en del i projektet Metropol i området. Fastigheten ska inrymma såväl bostäder som kontorslokaler och butiker. I skrivande stund är nu samtliga lägenheter och kontorslokaler uthyrda.

På butiksfronten har nu ytterligare två hyresgäster signats. Det rör sig dels om inrednings- och tjänsteföretaget Senab som öppnar ett nytt showroom i Scala.

– Valet av Söder kändes självklart eftersom många av våra kunder och samarbetspartners verkar i området. Den kommande Oceanpiren och H+-projektet gav ytterligare anledning för oss att välja Scala, då området moderniseras. Showroomet ger oss möjlighet att visa vår kompetens och våra koncept för kunder som vill skapa miljöer som stöttar och tillfredsställer deras behov, säger Bosse Weberg, Team Manager på Senab, i ett pressmeddelande.

Den andra hyresgästen som precis presenterats är restaurangen Mozza, som är en italiensk mozzarellabar. Restaurangen vill satsa på att tillföra ett unikt koncept med fokus på den berömda färskosten från stövellandet i söder. I tre olika avdelningar ska gästerna kunna dricka kaffe, äta mat i restaurangen eller avnjuta en riktig italiensk aperitivo.

...Oceanpiren och H+ gav ytterligare anledning för oss att välja Scala, då området moderniseras

Därmed återstår nu tre butikslokaler att hitta hyresgäster till, meddelar fastighetsutvecklaren- och förvaltaren Midroc.

"Scalas entréplan har tre vakanta butikslokaler som förväntas fyllas med unika butiker, caféer och restauranger som kan bidra till moderniseringen av stadsdelen", skriver förvaltaren i ett pressutskick.

Johan Svedström, affärschef på Midroc, framhåller den stora utveckling som sker inom ramen för H+-satsningen, som bland annat innehåller bygget av den helt nya stadsdelen Oceanhamnen ett stenkast ifrån kvarteret Metropol med Scala och Radisson. Men även utvecklandet av stadsdelarna Gåsebäck, Universitetsområdet och Husarområdet. Han pekar även på närheten till Campusområdet där 2 500 personer arbetar och 4 200 studenter är inskrivna. Och Järnvägsgatan byggs om till en boulevard där den nya Helsingborgsexpressen kommer att trafikera. Man räknar även med att den nya uppgången vid Helsingborgs central kommer att öka det natuliga flödet av människor i stadsdelen.

– För fastigheten Scala innebär det fler intressenter, och både de som driver butiker och restaurang- och caféverksamheter med uteserveringar hör av sig till oss, säger Johan Svedström, affärschef på Midroc.

Tidigare har Lokaltidningen rapporterat om att Midroc har sålt fastigheten Scala till Executive Property Svenska AB. Dock kommer Midroc att fortsätta förvalta fastigheten under åtminstone ett halvår framåt.

Publicerad 07 June 2018 08:58