Från vänster till höger: Kim Olsson, Peter Schrewelius (som blir platschef), Pelle Möller och Andreas Lilja.

Från vänster till höger: Kim Olsson, Peter Schrewelius (som blir platschef), Pelle Möller och Andreas Lilja. Foto: Joel Winqvist

De miljonsatsar på ny trampolinpark i södra Helsingborg

Jumpyard gör gemensam sak med Padel crew

HELSINGBORG.

Till hösten ska en större trampolinpark öppna i södra Helsingborg. Miljoninvesteringen är en del i satsningen på ett helt nytt aktivitetscenter i området, menar de inblandade.

Jumpyard driver sedan tidigare en trampolinpark i Barkarby utanför Stockholm. Anläggningen har blivit välbesökt. 100 000 personer har under åtta månaders tid besökt anläggningen för att hoppa, studsa och ta sig igenom knepiga hinderbanor.

I höst öppnar Jumpyard så sin andra trampolinpark i landet. Det blir i södra Helsingborg, alldeles bredvid där Padel Crew håller till på Rännarbanan längs med Landskronavägen.

Den nya parken blir en gemensam satsning mellan Jumpyard och padelgänget. Andreas Lilja och Kim Olsson som driver Padel crew går nu in som partners i Jumpyard. Hela satsningen går på omkring 20 miljoner kronor.

– Vi är glada att alla pusselbitarna är på plats, att vi är i full gång och ser fram emot att slå upp portarna i höst, berättar Kim Olsson.

En genomskinlig glasvägg kommer att monteras mellan trampolinparken och padelbanorna. Och man kommer att kunna gå mellan de olika sektionerna, förklarar Andreas Lilja.

En genomskinlig glasvägg kommer att monteras mellan trampolinparken och padelbanorna. Och man kommer att kunna gå mellan de olika sektionerna, förklarar Andreas Lilja. Foto: Joel Winqvist

– Vi har varit uppe och tittat på deras trampolinpark uppe i Barkarby och den är fantastisk. Fast denna kommer att bli dubbelt så bra, säger Andreas Lilja och ler.

Trampolinparken kommer att innehålla en herrans massa trampoliner, en ninjahinderbana, möjlighet till att spela dodgeboll och klätterväggar. Bland annat. Och så en spektakulär zip-line i taket som besökarna kommer att kunna åka på i den stora lokalen. Totalt blir det 3 400 kvadratmeter yta som Jumpyard hyr.

Det är extremt roligt att investera i något som gör nytta för folkhälsan också

Lokalerna har nyligen använts till logistik, men kommer framöver alltså ha en helt annan funktion.

– Det är jättebra, en ashäftig lokal, menar Pelle Möller, vd på Jumpyard.

Parken kommer även ha sitt egna kafé, och så småningom ska salladskedjan Holy Green öppna restaurang i lokalerna. När i tiden är dock inte klart än. Men det stannar inte där. Det finns även planer på ett framtida gym i fastigheten.

Andreas Lilja pratar om ett helt nytt aktivitetscenter som kommer att växa fram på platsen.

– Vi frodas av friskvård. Vi tycker det är roligt att folk rör på sig, säger han.

– Det är extremt roligt att investera i något som gör nytta för folkhälsan också, inflikar Pelle Möller.

– Vi tror att vi kommer att bränna åtminstone en miljon kalorier per helg här. Ja, inte bara fördelat på oss tre då, säger han och drar på munnen.

– Här ska hela familjen kunna komma och få sig en upplevelse, menar Kim Olsson.

Dessutom sker satsningar i närliggande områden som exempelvis Gåsebäck.

– Jag tror att det blir ett lyft för hela området, för allting, säger Kim Olsson.

Totalt omfattar trampolinsatsningen ett 30-tal anställningar. Merparten blir extrajobb för unga som studerar.

Pelle Möller i lokalerna som kommer att genomgå en stor förändring.

Pelle Möller i lokalerna som kommer att genomgå en stor förändring. Foto: Joel Winqvist

I dag finns det ett drygt 20-tal trampolinparker i landet. Och så sent som i fjol öppnade en i Helsingborg. Den heter Yoump och ligger intill Väla. Hur ser då Pelle Möller på den konkurrensen?

– Egentligen tror vi inte att det funkar riktigt med två renodlade trampolinparker i Helsingborg, utan vi vill försöka bygga något som är så mycket mer än så, säger han och nämner helhetsutbudet med hopparken, padeln, restaurang och ett framtida gym.

– Vi vill inte bara bygga en trampolinpark, påtalar han.

Publicerad 13 June 2018 10:31