Peter Schrewelius med ziplinen i bakgrunden.

Peter Schrewelius med ziplinen i bakgrunden. Foto: André Kvist.

Unik zipline blir stora dragplåstret i nya trampolinparken

Snart öppnar nya Jumpyard

HELSINGBORG.

Ordentligt fastspänd och med blicken rakt fram. Sen är det bara att kasta sig rakt ut i tomma luften. Först 12 meter ner väntar säker mark.

Ziplinen i nya Jumpyard som öppnar till helgen är den första i sitt slag i landet. Det menar platschefen Peter Schrewelius.

– Det vågar jag säga, att den här ziplinen är den första som finns inomhus i Sverige, säger han.

Platschefen Peter Schrewelius vid klätterväggarna.

Platschefen Peter Schrewelius vid klätterväggarna. Foto: André Kvist.

Lördagen den 27 oktober öppnar den nya trampolinanläggningen Jumpyard vid Rännarbanan, alldeles intill Padel crew i södra Helsingborg. Satsningen görs ihop med ägarna till Padel crew och tanken är att de båda anläggningarna ska kunna få draghjälp av varandra.

Foto: André Kvist.

Jumpyard får omkring tolv olika stationer, men ziplinen lär sticka ut mest för besökarna.

– Såna här hittar man mest i Dubai. Så nu är det Helsingborg och Dubai, men det kan såklart finnas någon i England också, säger Peter Schrewelius med ett leende och tillägger att det är ett engelskt team som har varit med och konstruerat innehållet.

Foto: André Kvist.

Unik, häftig och adrenalinframkallande. Så beskriver han själv linbanan.

– Det är kul och häftigt att utmana sig själv, menar han.

Foto: André Kvist.

Nu är flera månaders förberedelser snart över. Storsatsningen på parken kostar ägarna i runda slängor 20 miljoner kronor och parkytan blir cirka 3 400 kvadratmeter.

Parken kommer bland annat rymma en half-pipe-bana för de invigda, en ninjahinderbana, klätterväggar, dodgeballbanor och så vidare.

Foto: André Kvist.

– Det känns jäkligt kul. Nu är man uppstressad till 120 procent hela tiden. Det är mycket som ska fixas med men detta har vi längtat efter, säger platschefen.

Foto: André Kvist.

Publicerad 24 October 2018 14:15