Tycho är en kinesisk nakenhund med päls. Han har ett blått och ett brunt öga och hade inget halsband på sig vid försvinnandet. Anna Ewerlöf är tacksam över att så många engagerar sig i letandet.

Tycho är en kinesisk nakenhund med päls. Han har ett blått och ett brunt öga och hade inget halsband på sig vid försvinnandet. Anna Ewerlöf är tacksam över att så många engagerar sig i letandet. Foto: Privat

Tycho skrämdes av smällare – är försvunnen sedan nyår

Hundratals deltar i letandet

RAUS. På nyårsafton hände det som inte får hända – en smällare gick av och den skotträdda hunden Tycho smet i panik ut genom en öppen dörr. Försvinnandet har engagerat tusentals människor på sociala medier och hundratals har deltagit i sökandet.

Av
Mattias Grenholm

UPPDATERING. Hunden Tycho har hittats död.

Tychos matte Anna Ewerlöf var hos vänner i Raus på nyårsafton tillsammans med sin hund. Strax före tolvslaget fick Tycho panik av alla smällare, lyckades hitta en öppen dörr och sprang ut och iväg.

Anna Ewerlöf sprang efter men Tycho var försvunnen.

– Jag har förstått att någon granne såg honom springa ner mot Brukshundsklubben vid Raus kyrka men mer vet jag inte, säger Anna Ewerlöf.

Hon sökte hela natten efter hunden men förgäves. På nyårsdagen lades en efterlysning ut på sociala medier och sedan dess har över 6 000 personer delat inlägget och hundratals har kommenterat.

– Redan samma dag var ett hundratal personer ute och letade – det är helt fantastiskt hur många som ställer upp, säger Anna Ewerlöf.

Det är helt fantastiskt hur många som ställer upp

Tycho är en kinesisk nakenhund med halvlång päls i svart och vitt. Han är 3,5 år gammal och väldigt reserverad, samt skotträdd. Vid försvinnandet hade han inget halsband men är chippad.

Sökandet har pågått i Raus och ut mot Gantofta. Anna Ewerlöf vädjar till alla som bor i området att titta efter i sina trädgårdar, skjul och carportar, för Tycho kan ligga och trycka varsomhelst.

– Det är ju konstigt att han inte har setts av någon på flera dagar, säger hon.

Klockan 14.15 på torsdagen ska frivilliga samlas vid Brukshundsklubben vid Raus kyrka för att metodiskt söka genom området där Tycho senast sågs. Om han inte är funnen innan lördag så får Anna Ewerlöf hjälp av så kallade ID-hundar som är tränade för detta.

– De har inte haft tid innan för de har haft så mycket att göra sedan nyår – det är väldigt många hundar som sprungit bort, säger Anna Ewerlöf och uttrycker sin ilska över alla smällare.

Publicerad 03 January 2019 11:44