Victoria Andersson har bråda dagar framför sig – 70 000 chokladbollar ska levereras inom ett par veckor.

Victoria Andersson har bråda dagar framför sig – 70 000 chokladbollar ska levereras inom ett par veckor. Foto: Privat

Hon ska rulla 70 000 chokladbollar – för hand

Victoria Anderssons godsaker levereras till flygbolag

HELSINGBORG.

Honung, smör och proteinpulver – det är hemligheten bakom Victoria Anderssons chokladbollar. De har blivit allt mer populära på Helsingborgs gym och nu lyfter försäljningen till högre höjder. Hon har fått en order på 70 000 chokladbollar till flygbolaget BraFlyg och alla ska rullas för hand.

Av
Mattias Grenholm

När Victoria Andersson pluggade service management och logistik vid Campus Helsingborg kom hon på att hon helst ville starta eget. Idén var ett eget recept på chokladbollar som skulle nischas mot hälsomedvetna människor som är intresserade av vad de stoppar i sig.

– Det finns inga konserveringsmedel eller andra tillsatser i chokladbollarna men annars är inte receptet så hälso-hardcore. Det är inte en rawfood-boll som enbart innehåller nyttigheter såsom nötter och fröer utan bollarna innehåller honung, alltså inget raffinerat socker, och riktigt svenskt smör men också proteinpulver vilket gör att de passar bra när sötsuget slår till innan eller efter träningspasset, säger Victoria Andersson.

– Det är helt enkelt en chokladboll som innehåller, enligt mig, bättre och renare råvaror än vad andra fabrikat på marknaden gör, både när det kommer till andra chokladbollar men även andra proteinbaserade produkter så som bars, säger hon.

Chokladbollarna levereras i låda eller individuellt förpackade.

Chokladbollarna levereras i låda eller individuellt förpackade. Foto: Privat

Hon hävdar inte att chokladbollarna är en ren hälsoprodukt, men vill förmedla att genom att vara mer uppmärksam på vad man stoppar i sig så kan man välja bort de allra värsta bovarna.

– Att äta mer hälsosamt behöver inte vara svårt, tråkigt eller mindre gott. Tyvärr är det svårt att undvika att få i sig massa skit så som det ser ut på marknaden idag, och där vill jag fylla en lucka.

Att äta mer hälsosamt behöver inte vara svårt, tråkigt eller mindre gott

För ett år sedan satte hon igång produktionen under namnet Fitnessfika. Hon har aldrig drömt om att ha ett kafé, utan vänder sig till återförsäljare – hittills i första hand gym och andra träningsställen i och runt om Helsingborg.

– Jag rullar än så länge bollarna för hand, och då ligger det mer känsla och kärlek bakom. En vanlig vecka hinner jag med runt 1 000 bollar.

Genom en person på ett av träningsställena kom hon i kontakt med flygbolaget BraFlyg och i början av året stod hon plötsligt med en order på 70 000 handrullade chokladbollar. Leverans inom en månad.

– En markant skillnad, får man säga. Jag har tagit hjälp av ett företag i Trelleborg för att hinna med men jag räknar med att få jobba dygnet runt de närmaste veckorna, säger hon.

Nu hoppas hon att detta innebär att ännu fler får upp ögonen för hennes chokladbollar.

– Drömscenariot i framtiden är att utveckla produkterna. Fler smaker, kanske någon dryck. Och med honung som sötningsmedel, säger hon.

Publicerad 17 January 2019 11:40