Suzi Pancenkov har i skrivande stund fyra låtar inspelade och planerar att släppa singel nummer två om två månader.

Suzi Pancenkov har i skrivande stund fyra låtar inspelade och planerar att släppa singel nummer två om två månader. Foto: Eva Edsjö

Helsingborgstjej upptäcktes av Linda Pira – nu släpper hon egen musik

Har gjort sig ett namn på egna versioner av hiphop-låtar

HELSINGBORG.

När en av Sveriges ledande hiphopstjärnor plötsligt uppvaktade Suzi Pancenkov i hennes Facebookgrupp trodde hon inte sina ögon. Nu ger Helsingborgstjejen för första gången ut egen musik.

Soundet är ännu inte hugget i sten, snarare väljer Suzi Pancenkov mellan olika musikstilar beroende på humör och känsla.

– Jag kan sjunga vad som helst: pop, hip hop, rapp... Jag gillar att sjunga olika, så det är svårt att välja, säger 16-åringen som skaffat sig tusentals följare på Instagram och Youtube genom egna tolkningar av kända hiphoplåtar.

Snacka om att Helsingborgstjejen fick sig en ordentlig boost när Linda Pira, en av de klarast lysande stjärnorna på Sveriges hiphop-himmel, plötsligt hoppade in i en sändning som Suzi gjorde ihop med sin syster på Facebook.

– Jag tänkte bara: shit! Jag ser upp till henne jättmycket, säger hon.

"Jag visste inte hur jag skulle bete mig framför kameran, vad ska jag göra för att inte göra fel?" undrade 16-åringen under inspelningen av musikvideon. Foto: Eva Edsjö

Hundratusentals visningar senare har Suzi sakta men säkert börjat etablera sig som artist och redan hunnit med att gästa artister som Cherrie och Lani Mo på scen.

Den 8 mars släpper hon sin första singel, "Shunon", under eget namn. Hennes fans har dock redan fått ett smakprov av låten, i ett klipp där hennes syster Gina också deltar och som fått nästan 400 000 visningar.

Jag tänkte bara: shit! Jag ser upp till henne jättmycket

– Singeln handlar om en tjej som blivit förälskad i en kille som tar droger och uppmaningen till andra tjejer är att det inte är bra att falla för såna killar, menar Suzi Pancenkov som går barn- och fritidsprogrammets första år på Helsingborgs lärlingsgymnasium.

Hon har också spelat in en video till låten, en inspelning som inte var alldeles lätt att genomföra.

– Jag är en person som alltid är glad och skrattar, och jag tycker att det kan vara svårt att vara seriös. Låten handlar ju om droger så de som spelade in fick säga till mig att jag skulle låtsas som att jag har bråkat med någon och att jag därför är sur, säger hon.

Själv har hon svårt att förstå att så många har fått upp ögonen för det hon gör.

– Nej, jag förstår det inte alls. Jag tänker bara: what?

Publicerad 25 February 2019 10:35