Flyg till Paris blir det i höst från Ängelholm-Helsingborgs flygplats.

Flyg till Paris blir det i höst från Ängelholm-Helsingborgs flygplats. Foto: Mostphotos/Adobe Stock

Flyg till Paris direkt från Ängelholm-Helsingborgs flygplats

En avgång i höst kan bli startskottet för fler resmål

HELSINGBORG/ÄNGELHOLM.

I höst kommer det att gå direktflyg från Paris till Ängelholm. Något som eventuellt kan utvecklas till att det blir fler destinationer ut i Europa från Ängelholm-Helsingborg airport.

Av
Martin Wingren

Det är resebolaget Go To Nordics som arrangerar en resa till Paris från Ängelholm, 25-28 oktober.

– Det blir en weekend, dit fredag och tillbaka måndag så man hinner göra Paris på ett bra sätt. Antingen kan man köpa bara flygstol eller färdiga hotellpaket, säger Olle Fält på resebolaget.

Om resan till Paris faller väl ut kan det bli tal om fler resmål från Ängelholm. Bolaget har sedan tidigare flygningar från Kalmar, Skellefteå och Karlstad till bland annat Amsterdam, Riga, Paris, Wien, Barcelona och Bratislava.

– Detta blir en första etablering i Ängelholm. Vi ser att Ängelholm ligger bra till och känner till flygplatsen och upptagningsområdet är nordvästra Skåne och södra Halland. Ambitionen är att kunna tillhandahålla fler regionala avgångar till andra europeiska destinationer. Först och främst vill vi se att denna avgång bokas på. Det är lång framförhållning att boka ledig flygkapacitet och vi har börjat titta på andra destinationer men det är inget vi kan avslöja ännu, säger Olle Fält.

Resebolaget känner att det finns ett resandeunderlag i regionen.

– Demografin i allmänhet är bättre än kring andra flygplatser vi flyger från. Det är högre befolkningstäthet än i Värmland eller Kalmar län, säger Olle Fält.

På Ängelholm-Helsingborg airport är man glad över tillskottet. I dagsläget flygs det främst inrikesflyg till Stockholm. Perioden 27 april till 28 oktober går det även charter till Turkiet en gång i veckan, sommartid går det flyg till Visby och vintertid flygs det till Mora och Åre på sportlovet. Men resan till Paris kan bli startskottet för fler europeiska destinationer, det ser man även på flygplatsen.

– Det blir ytterligare en destination och det finns stor potential, folk vill åka från den regionala flygplatsen. Det är enkelt och smidigt, många känner de ska ta sig ner till Kastrup och tågen går ju som de gör. Det kan vara mycket trafik på vägarna. Så man sparar mycket tid som resenär, säger Theresia Lindkvist på Ängelholm-Helsingborg airport och forstätter:

– Just Paris är en storstad som funkar året runt och vi ser fram emot samarbetet. Det är viktigt att det går bra och kan vara startskottet för ett långt samarbete med fler destinationer.

Vi har kapacitet på flygplatsen. Många avgångar till främst Stockholm, men finns tider där vi kan utöka. Sthlm vår huvudverksamhet.

Publicerad 09 March 2019 11:00