Bilden är tagen i ett annat sammanhang.

Bilden är tagen i ett annat sammanhang. Foto: Andalucia/Adobe Stock

SM i padel ska avgöras i Helsingborg: "Ska bli sjukt roligt"

Sker på Padel Crews anläggning vid Rännarbanan

HELSINGBORG.

Årets SM i padel ska avgöras i Helsingborg. "Sjukt roligt", tycker Marcus Eriander på Padel Crew där tävlingarna ska ske.

Datumen som gäller för de svenska mästerskapen i padel på Padel Crews lokaler vid Rännarbanan längs med Landskronavägen blir den 30 augusti till den 1 september.

Marcus Eriander som är projektledare för Padel Crews SM-arrangemang jublar över tanken på vad som komma skall.

– Det känns väldigt bra. Det ska bli sjukt roligt att SM ska avgöras på Sveriges bästa padelanläggning, säger Marcus Eriander.

Han tror att det finns flera orsaker till varför mästerskapet tilldelas just Padel Crew. Gott om utrymme mellan varje bana, högre takhöjd än vad många andra anläggningar i landet har, en centercourt med ordentliga läktare och bra restaurangutbud på anläggningen är några av dem.

– Det är många faktorer. Vi kunde pricka in alla punkter som förbundet hade på sin lista, säger han.

Padel Crew har börjat bygga upp en ordentlig erfarenhet som arrangör av stora tävlingar sedan etableringen för några år sedan. Ett SM har arrangerats här tidigare, och World padel tour som kom hit 2017 blev en fjäder i hatten. Och så Movember Open som samlar Sverigeeliten varje år i Helsingborg.

– Den helgen är en fantastisk padelhögtid, säger han.

– Vi har haft flera stora tävlingar så det gör att vi känner en trygghet. SM har sån dignitet så det ska bli häftigt, fortsätter Marcus Eriander.

Publicerad 09 March 2019 08:00