Charlotte Sonesson märker av en efterfrågan på kläder till män och har därför inrett det hon kallar en

Charlotte Sonesson märker av en efterfrågan på kläder till män och har därför inrett det hon kallar en "mancave" i sin inrednings- och modebutik där hon nu även satsar på herrmode. Foto: Lotta Venhagen

Skapar mansgrotta för shoppingsugna män

Herrar ska kunna hitta mode på landet

MJÖHULT/HJÄLMSHULT. Ett smalt utbud av herrkläder i närområdet har fått Charlotte Sonesson att även satsa på mode för män i sin gårdsbutik på landet.

Av
Lotta Venhagen

På Ryssamöllagården, som ligger längs med Mjöhultsvägen på gränsen mellan Mjöhult och Hjälmshult, har Charlotte Sonesson under tio år drivit sin butik i den gamla gråstenslängan. Det som från början var en renodlad inredningsbutik har genom åren utökats med både trädgård och dammode. Senaste tillskottet till butiken är, som hon uttrycker det, en "mancave", där hon har inredning och mode som riktar sig till män.

– Vi har många herrar som kommer hit under de olika trädgårdsrundorna vi är med i. Flera har uttryckt att det är dåligt med utbudet i Höganäs när det gäller mode för män så jag har fått mycket frågor om att starta upp något.

Med herrkläder av dansk design och inredning i dovare toner hoppas Charlotte Sonesson att även männen ska kunna hitta något att handla i hennes gårdsbutik mellan Mjöhult och Hjälmshult.

Med herrkläder av dansk design och inredning i dovare toner hoppas Charlotte Sonesson att även männen ska kunna hitta något att handla i hennes gårdsbutik mellan Mjöhult och Hjälmshult. Foto: Lotta Venhagen

Så på modemässan i Köpenhamn passade hon på att köpa hem några märken av två danska designers och nu har "mansgrottan" inretts med klädställningar av kopparrör, kuddar i dova färger och plåtlampor. Framöver ska här även finnas olika accessoarer som enklare smycken.

– Jag börjat lite smått, tanken är att utöka, nu gäller det bara att få dem att hitta hit, säger Charlotte Sonesson som ser många fördelar med att driva en butik på landet, även om det också finns utmaningar.

– Det här gör man inte för att tjäna pengar, det handlar snarare om en drivkraft att få göra det man älskar. I dag när man har något vill man kunna erbjuda en upplevelse. Vi har försökt spara den ursprungliga miljön och har kvar delar av stallet. Det ska kännas bra för själen att komma in hit.

Invigning

Den 28 mars klockan 16-30 blir det invigning av herravdelningen på Ryssamöllagården Inredning och Trädgård.

Publicerad 09 March 2019 08:00