Sabina Söder har i tio års tid drömt om att få till den här satsningen.

Sabina Söder har i tio års tid drömt om att få till den här satsningen. Foto: Joel Winqvist/arkiv

Sabina Söder öppnar helt nytt nöjespalats i Helsingborg

Ska kombinera nöje med hälsa på Bollbrogatan

HELSINGBORG.

Nöjesproducenten och showartisten Sabina Söder öppnar i oktober ett helt nytt kombinerat nöjes- och hälsopalats i Wallmans gamla lokaler på Bollbrogatan.

Lokalerna alldeles söder om stadsparken har stått värd för en rad nöjessatsningar genom åren. Biografen Palladium fanns här fram till 1986. Under 1980- och 90-talen höll Ceasar´s Palace, Metropol och Hollywood till i fastigheten och mellan 2007 och 2014 var det Wallmans salonger som fyllde lokalerna med liv. Nu senast har Cabaret nightclub funnits i lokalerna.

Men i oktober i år öppnar det helt nya Bollbrolyckan, som på dess hemsida beskrivs som "Helsingborgs nya nöjespalats och helhetscenter".

Senaste aktören att hålla till i lokalerna på Bollbrogatan har varit Cabaret night club.

Senaste aktören att hålla till i lokalerna på Bollbrogatan har varit Cabaret night club. Foto: Google street view

Ägare och vd för Bollbrolyckan är Sabina Söder som de senaste åren satsat hårt på sin show Xperience – the dinnershow, senast på Charles Dickens under hösten och vintern.

Xperience, inklusive julbord, blir ett av många nöjesarrangemang på nya Bollbrolyckan. Andra är bland annat nattklubb, konserter, dans- och standupkvällar och olika typer av event. Man kommer även att satsa på en restaurang, som Thomas Ingerby blir restaurangchef för. Ingerby som driver Charles Dickens på Södergatan blir även eventansvarig, enligt Bollbrolyckans hemsida.

Utöver nöjesdelen kommer Bollbrolyckan även satsa hårt på att vara ett så kallat helhetscenter, med bland annat hälsoretreats, mindfullness och kurser i allt från musik och konst till yoga och hälsa.

Sabina Söder och Thomas Ingerby samarbeta på Charles Dickens ifjol.

Sabina Söder och Thomas Ingerby samarbeta på Charles Dickens ifjol. Foto: Joel Winqvist/arkiv

Drömmen om att förverkliga planerna på denna storsatsning har Sabina Söder haft i tio års tid, skriver hon på sin Facebooksida.

Och på hemsidan berättar hon bland annat så här om sin storsatsning:

"Att kunna erbjuda Helsingborg en ny plattform för hållbar utveckling och härliga upplevelser är något jag verkligen önskat och strävat efter".

Lokaltidningen söker Sabina Söder för en kommentar.

Publicerad 19 March 2019 14:37