Hugo Persson och Hampus Landemyr Lethinen var mycket nyfikna på den nya polislekplatsen.

Hugo Persson och Hampus Landemyr Lethinen var mycket nyfikna på den nya polislekplatsen. Foto: Joel Winqvist

Här är lekplatsen där barnen riskerar att bli inburade: "Speciellt!"

Nytt lekområde på Ringstorp har polistema

HELSINGBORG.

En labyrint man kan jaga "bovar" genom, polisbilar som kan köras och små fängelsehus där "skurkarna" kan låsas in, under insyn av en polishund. Det är svårt att missa temat för Ringstorps nya lekplats.

– När vi utformade lekplatsen på Ringstorp ville vi skapa ett unikt tema som hade koppling till området. Valet föll snabbt på polistemat eftersom polishuset bara ligger ett stenkast bort. Barn har i alla tider lekt polis, säger landskapsarkitekten Johanna Elgström på stadsbyggnadsförvaltningen.

Lokalpolitiker Christian Orsing och stadsträdgårdsmästare Martin Hadmyr vid polislekan där de leksugna själva kan ikläda sig rollen som polis.

Lokalpolitiker Christian Orsing och stadsträdgårdsmästare Martin Hadmyr vid polislekan där de leksugna själva kan ikläda sig rollen som polis. Foto: Joel Winqvist

Under onsdagen invigdes den nya lekplatsen där de leksugna även kan rida på polishästar, klättra och gå balansgång, åka linbana, leka i lekhus och i sanden. Det finns även sittplatser, grillplats, hammockar och hängmattor.

– Det är lite speciellt! säger en leksugen Hampus Landemyr Lethinen, ett av många barn på plats för att spana in de nya lekplatsen under onsdagen.

Poliser och deras riktiga polisbilar fanns på plats under invigningen. Då klipptes även invigningsband, självklart i form av avspärrningsband.

Poliser och deras riktiga polisbilar fanns på plats under invigningen. Då klipptes även invigningsband, självklart i form av avspärrningsband. Foto: Joel Winqvist

– Polislekplatsen är en del av vårt övergripande lekplatsprojekt där vi kontinuerligt gör insatser för barnens lek över hela Helsingborg för att främja aktivitet och möten, menar Christian Orsing (M), stadsbyggnadsnämndsordförande, och själv med en bakgrund som polis.

Lekplatsen ligger strax öster om koloniområdet på Ringstorp.

Publicerad 20 March 2019 11:21