Foto: Mostphotos.com

Trafikverket godkänner dubbelspår: "En viktig och rolig milstolpe"

Viktigt beslut offentliggjordes under fredagen

HELSINGBORG/ÄNGELHOLM.

Ytterligare ett viktigt beslut har tagits på vägen mot dubbelspår mellan Helsingborg och Ängelholm. Trafikverket ger tummen upp för planerna.

Delar av sträckan mellan Ängelholm och Helsingborg har endast enkelspår. Men i framtiden ska hela delen mellan städerna ha dubbelspår vilket ska öka förutsättningarna för en effektivare tågtrafik.

Även trafiksäkerheten kommer att öka enligt Trafikverket och restiden minska.

Efter att en mängd samråd och granskningar har genomförts har myndigheter, organisationer, fastighetsägare och privatpersoner har haft möjligheter att ge sina synpunkter på järnvägsutbyggnaden. Planen har även tagits fram i ett nära samarbete med Helsingborgs Stad och Ängelholms kommun.

Och nu har Trafikverket godkänt planen.

Förhoppningen och målsättningen i projektet är dock att ha en byggstart under 2020

– Det är en viktig och rolig milstolpe vi nu passerat i projektet. Med detta så avslutar vi planskedet som pågått sedan 2015 och påbörjar upphandling av entreprenaden, säger Åsa Rosberg, Trafikverkets projektledare i ett pressutskick.

– Tidplanen kan påverkas av eventuella överklagande av fastställelsebeslutet. Förhoppningen och målsättningen i projektet är dock att ha en byggstart under 2020, det är vår utgångspunkt. Arbetet startar så fort järnvägsplanen vunnit laga kraft, säger Åsa Rosberg.

Publicerad 22 March 2019 09:24