Åsa Hallengård har skrivit sin första bok.

Åsa Hallengård har skrivit sin första bok. Foto: Privat

Debuterar med feelgood-roman

Handlingen utspelas på en antikkurs

HELSINGBORG.

Åsa Hallengård var sjukskriven under sex veckor. Då kunde hennes planer på att skriva en bok ta fart.

Av
Martin Wingren

Åsa Hallengård har råmanus till en andra bok i datorn och en tredje bok i huvudet, berättar den nu debuterande författaren. Hon har skrivit boken "Antikkurs för vilsna hjärtan", en feelgood-roman som släpps under påskveckan.

– Jag blev sjukskriven i sex veckor efter en fotoperation men det passar inte mig att vara still. Då sa min man till mig: "Varför skriver du inte en bok?". En bok är inget man snyter ur näven på en vecka men jag började samla på mig karaktärer och fundera ut deras liv. Sedan när vi var på en auktionsfirma och skulle sälja ett par stolar så tänkte jag att det är här boken ska utspela sig, säger Åsa Hallengård.

Resultatet har blivit en bok om sju karaktärer med olika historier bakom sig som träffas på en antikkurs i Landskrona.

– Olika människor från vitt skilda samhällsklasser, skilda åldrar som sammanstrålar på en antikkurs i Landskrona. Alla har en historia de bär på och det börjar händer saker mellan kursmedlemmarna, säger hon.

Författaren bor själv i Landskrona och arbetar som svensklärare på mellanstadiet på en skola i Helsingborg. Om att debutera som författare säger hon så här:

– Så himla roligt, det är som om en propp gick ur. En enorm frihetskänsla, att jag äntligen fick lov att vara i den här fantasivärlden utan att någon kallar mig tillbaka till verkligheten.

Hon är född och uppvuxen i Össjö i Ängelholms kommun.

Kan det bli någon bok om Bjäre och Ängelholm?

– Jadå det kan det säkert. Vi är ju där ibland men jag behöver bara vara där mer för att känna in miljön mer, säger Åsa Hallengård.

Publicerad 03 April 2019 08:00