Tom Glover.

Tom Glover. Foto: Anna Berg/HIF

HIF lånar målvakt från klassiska Londonklubben

Pär Hansson väntas vara borta hela vårsäsongen

HELSINGBORG.

Hört talas om Tom Glover, 21-årig burkeeper i Tottenham? Inte? Nu har du, för 21-åringen ska nämligen lånas ut till Helsingborgs IF.

I och med att rehabiliterande Pär Hansson väntas vara bort åtminstone vårsäsongen ut, så har HIF sett över målvaktläget i A-laget.

Nu har föreningen skrivit ett låneavtal med den Sydneyfödde burväktaren, ett lån som sträcker sig till och med 30 juni i år.

21-årigen kom till Tottenham Hotspur FC sommaren 2014 och har sedan dess tillhört klubbens ungdomsakademi. Under säsongen 2017/18 lånades han ut till Central Coast Mariners i den australienska högstaligan. Sedan förra sommaren tillhör han Tottenham Hotspur FC:s U23-lag i Premier League 2, och under några månader framöver alltså Helsingborgs IF.

Tom Glover berättar för klubbens hemsida att när han väl hörde talas om HIF:s intresse, så gick allt väldigt fort.

– Jag var iväg med landslaget och när jag landade i London fick jag ett samtal om att Helsingborg var intresserade. Jag såg matchen i söndags (hemmavinsten mot IFK Norrköping, reds.anm.) och berättade för min flickvän och familj att supportrarna såg fantastiska ut. Laget spelade bra och att vinna med 3-1 mot ett stort lag var väldigt imponerande, säger australiensaren till klubbens hemsida och fortsätter:

Laget spelade bra och att vinna med 3-1 mot ett stort lag var väldigt imponerande

– Jag ser fram emot att börja spela. När jag hörde talas om detta ville jag bara att det skulle hända snabbt så att jag får börja spela framför klubbens fantastiska supportrar, säger målvakten.

Han kommer att bära tröja nummer ett.

– Med Pär Hanssons besked och vetskapen om hur hans fortsatta rehab går har vi letat efter en seniormålvakt. Tom anländer nu på ett korttidslån för att komplettera Kalle [Joelsson] i målvaktsuppsättningen, säger Peo Ljung, A-lagstränare.

I vinstmatchen mot Norrköping vaktade Kalle Joelsson målet och 16-åringen Ian Pettersson, till vardags i HIF:s U19-lag, agerade målvaktsreserv på bänken.

Publicerad 03 April 2019 09:28