Polisen kallades till Södergatan i Helsingborg strax efter 19 sedan någon ringt och larmat om skottlossning. Där hittades en skottskadad man som kördes till sjukhus i polisbil.

Polisen kallades till Södergatan i Helsingborg strax efter 19 sedan någon ringt och larmat om skottlossning. Där hittades en skottskadad man som kördes till sjukhus i polisbil. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Ung man skjuten på öppen gata

Kördes med polisbil till sjukhus

HELSINGBORG.

Klockan 19 kom larmet till polisen om skottlossning på Södergatan i Helsingborg. "När polisen kom till platsen låg en skottskadad man på marken. Patrullen beslöt att köra honom till sjukhus", berättar Calle Persson som är pressinformatör vid polisens kommunikationscentral.

Av
ANDERS G BERGQUIST

Polisen har ännu inte särskilt mycket uppgifter om skottlossningen, men man har satt in mycket stora resurser. Ett stort område är avspärrat och hundar söker i området. En teknisk undersökning kommer att genomföras och enligt uppgift finns en hel del vittnen som nu kommer att förhöras.

Enligt Calle Persson på polisens kommunikationscentral är det inte vanligt att polisen kör in skadade själv till sjukhuset.

– Det är inget vi brukar göra, men sannolikt var det så att brottsplatsen inte var säkrad, men att det var akut att få honom till sjukhus. Det kan också varit så att patrullen bedömde att det kunde rädda livet på honom, säger Calle Persson.

Vid 20-tiden fanns ännu ingen gripen och polisen hade inga uppgifter om den skadades tillstånd.

Uppdatering 20.30: Enligt polisen är det troligen en 23-åring som har skjutits. Polispatruller är på plats för att om möjligt förhöra mannen, annars kommer de att beslagta hans kläder och tillhörigheter.

TEXTEN UPPDATERAS

Publicerad 03 April 2019 19:55