Många Helsingborgare blev vittnen till mordförsöket. Kriminaltekniker arbetade under kvällen efter att polisen vid 22-tiden utökat avspärrningarna till ett större område kring korsningen Södergatan/Furutorpsgatan i Helsingborg.

Många Helsingborgare blev vittnen till mordförsöket. Kriminaltekniker arbetade under kvällen efter att polisen vid 22-tiden utökat avspärrningarna till ett större område kring korsningen Södergatan/Furutorpsgatan i Helsingborg. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Många privatpersoner vittnen till skottdramat

Polisen har genomfört ett stort antal förhör

HELSINGBORG.

När 23-åringen blev skjuten fanns många helt vanliga Helsingborgare precis bredvid."Klockan 19 på Södergatan är det alltid mycket folk", säger Calle Persson som är pressinformatör på polisens kommunikationscentral.

Av
ANDERS G BERGQUIST

ANDREAS HOLM

Enligt uppgifter till Lokaltidningen var det väldigt mycket folk på platsen när en person kom fram och kallblodigt sköt ned 23-åringen. Ett större gäng ska ha uppehållit sig kring 23-åringen men det fanns många privatpersoner som inte på något sätt var inblandade som plötsligt befann sig mitt i ett skottdåd.

– Jag ser på listan att det är väldigt många vittnen och så dags på Södergatan rör det sig mycket folk, förklarar Calle Persson.

Polisen kommer att säkra filmer från övervakningskameror och fortsätter hålla förhör med vittnen och andra personer som kan ha upplysningar att lämna.

– Trots att han är allvarligt skadad har vi också kunnat prata med målsäganden under en kort stund, berättar Calle Persson.

Polisen har ännu inte kartlagt vilka eventuella kopplingar 23-åringen har till den organiserade gängbrottsligheten.

– Generellt kan jag säga att inte vid en enda av de skjutningar som ägt rum de senaste åren har offret varit slumpmässigt urvalt. Att det skulle röra sig om ett slumpmässigt utvalt offer den här gången är mycket osannolikt, säger Calle Persson.

Skotten mot 23-åringen rubriceras som mordförsök. Under torsdagsmorgonen fanns fortfarande ingen misstänkt för dådet.

– Vi har varken misstänkt eller någon gripen i nuläget. Mannens skador ska får övrigt inte vara lisvhotande, säger Patric Fors, pressinformatör på polisens kommunikationscentral, vid 7.30-tiden.

Publicerad 04 April 2019 00:20