Foto: Pressbild samt Adobe Stock

Polisen satsar på ny "luftpatrull" under fotbollsmatcher

För första gången ska drönare användas på fotbollsmatcher i Helsingborg

HELSINGBORG.

Bajen kommer till Olympia. Då tar polisen för första gången hjälp av en drönare i samband med en HIF-match.

Drönaren kommer alltså att stå till tjänst hos polisen under Helsingborgs IF:s kommande hemmamatch mot Hammarby IF måndagen den 15 april.

Den flygande manicken kommer att användas i i brottsförebyggande syfte och kommer att "patrullera" ett viss förutbestämt område i Helsingborg.

Dels ett område som innefattar city och österut mot Kärnanparken och dess intilliggande ytor, där supportar kan tänkas röra sig på väg mot Olympia. Ett annat område drönaren ska patrullera i är kring arenan Olympia och dess närliggande bostadsområden. Ett tredje en smal remsa i syd-nordlig riktning som täcker delar av Söder.

Klubben räknar med att ett stort antal besökare väntas till Olympia för den här matchen.

Polisen skriver på sin hemsida att man har en särskilt uttagen polisinsats "för att stötta arrangören i ordningsfrågor, men även för att kunna ingripa om ordningsstörningar eller brott begås".

Polisen skriver även att en del områden kring arenan kommer att spärras av. I övrigt arbetar ordningsmakten tillsammans med arrangören och värnar om en positiv stämning, skriver man.

"För att gemensamt skapa goda förutsättningar för trygga evenemang utan våld och ordningsstörningar", hälsar polismyndigheten.

HIF har tre poäng efter två spelade matcher i sin comebacksäsong i det allsvenska finrummet.

Publicerad 12 April 2019 10:37