Torsten Eriksson har drivit Café Vira i snart tre år. Nu vill han höra vad Rydebäcksborna önskar av kaféet.

Torsten Eriksson har drivit Café Vira i snart tre år. Nu vill han höra vad Rydebäcksborna önskar av kaféet. Foto: Privat

89-årige Torsten Nilsson bjuder hela byn på kaffe med dopp

Vill veta vad Rydebäcksbor tycker om Café Viras framtid

RYDEBÄCK.

För snart tre år sedan öppnade den då 86-årige Torsten Eriksson Café Vira i Rydebäck. Nu anser han att kaféet nått en punkt då något måste hända – frågan är bara vad? Han bjuder därför in Rydebäcksborna på kaffe med dopp för att höra deras mening.

Av
Mattias Grenholm

Nära 600 lappar har delats ut i brevlådorna hos Rydebäcksbor den senaste tiden.

Det är en allmän inbjudan till ett möte där Café Viras ägare, 89-årige Torsten Eriksson, vill höra bybornas synpunkter på hur kaféet ska utvecklas.

– Vi har hållit på i snart tre år och behöver synas mycket mer, för vi har nått en punkt varifrån vi inte kommer så mycket längre om inget görs. Jag vill gärna ha in synpunkter från folk, säger Torsten Eriksson.

Mötet ska hållas onsdag den 24 april klockan 19 i Rydebäcksskolans lokaler. Café Vira bjuder på kaffe och wienerbröd och ska även lotta ut en smörgåstårta och en moussetårta.

Under mötet ska Torsten Eriksson berätta om verksamhetens ekonomiska förutsättningar och presentera idéer för framtiden.

– Det finns en lokal bredvid kaféet som jag är intresserad av. Med den kan vi dubblera vår yta och börja göra våra egna smörgåstårtor och sätta igång med catering. Jag har själv investerat för mycket pengar i kaféet redan och är egentligen i en ålder då man inte borde syssla med sånt här... Det finns några intresserade investerare men jag vill först höra vad Rydebäcksborna anser, säger Torsten Eriksson.

Publicerad 13 April 2019 07:00