Polis på plats utanför akuten i Helsingborg tidigt på söndagsmorgonen efter skottlossningen.

Polis på plats utanför akuten i Helsingborg tidigt på söndagsmorgonen efter skottlossningen. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Två män i bil skjutna till döds

Männen sköts ned på Fredriksdal strax efter midnatt

HELSINGBORG.

Strax efter midnatt på påskdagen sköts de två männen ned utomhus på Fredriksdal i Helsingborg. Vid sjutiden på söndagsmorgonen meddelade polisen att bägge männen avlidit av sina skador.

Av
ANDERS G BERGQUIST

– Bägge männen, som var 26 respektive 27 år, har avlidit av sina skador och anhöriga är underrättade. De befann sig i en bil när de sköts och det är oklart om den var i rörelse eller stod still, säger Evelina Olsson på polisens kommunikationscentral.

00.15 kom larmet om skottlossning på Tränsgatan i Helsingborg.

Tekniker och hundpatruller skickades omgående till området och sjukhusets akutentré spärrades av, eftersom man befarade oroligheter. Tungt beväpnad polis posterades utmed E6:an för att upptäcka eventuella flyktbilar.

Polisen hade på söndagsmorgonen ännu inga spår efter några misstänkta och har satt in extra patruller i Helsingborg som en trygghetsskapande åtgärd för allmänheten. Vid halvsextiden rånades en person vid Raus tågdepå i södra Helsingborg. En av gärningspersonerna hade en pistol, men det är ännu oklart om de två händelserna hänger ihop.

Publicerad 21 April 2019 07:03