Tomas Olsson ska ta sig 60 mil till fots genom Sverige med målet att samla in pengar till Cancerfonden.

Tomas Olsson ska ta sig 60 mil till fots genom Sverige med målet att samla in pengar till Cancerfonden. "Nu är det bara ett par dagar kvar och jag är supermotiverad", säger han. Foto: Göran Rosengren / Tidningen PROFFS

60 mil till fots för Tomas: "Nu är det bara ett par dagar kvar och jag är supermotiverad"

På lördag går startskottet

HELSINGBORG/ÖRKELLJUNGA. På lördag går startskottet för Tomas Ohlsson, 49, som ska springa från Stockholm ända till Helsingborg. – Jag har kläder för alla väder, inget kan stoppa mig nu, säger han.

Av
Sarah Bernshed

Tomas Olsson från Örkelljunga ska ta sig 60 mil till fots genom Sverige med start i Stockholm och målgång i Helsingborg. Hans mål är att samla in minst 200 000 kronor till Cancerfonden, något som Lokaltidningen tidigare har rapporterat om.

Nu har nedräkningen börjat, och på lördag den 27 april klockan 14.00 går starten från Kungsträdgården i Stockholm.

– Ja, nu är det bara ett par dagar kvar och jag är supermotiverad och tycker att detta ska bli så roligt. Jag är verkligen laddad! Nu är det bara finlir som återstår, allt är klart med boende och företag som stöttar, säger Tomas Olsson som tar tåget upp till Stockholm på fredag för att ladda inför första etappen på 31 kilometer till Rönninge.

Aprilvädret kan ju vara ostadigt. Är det något som kan sätta käppar i hjulet?

– Absolut inte, jag har med mig kläder för alla tänkbara väder. Bara skador kan stoppa mig nu, annars ingenting!

När det är två kilometer kvar kan alla som vill springa med mig sista sträckan in till Örkelljunga och Örkelljungadagarna

Den 31 maj gör Tomas Olsson ett stopp i Örkelljunga då han hoppas få sällskap på en del av sträckan.

– Jag kommer då från Skånes Fagerhult och när det är två kilometer kvar kan alla som vill springa med mig sista sträckan in till Örkelljunga och Örkelljungadagarna. Det är bara att möta upp vid Solängsskolan klockan 11.30 och hänga på! Ett antal företag går in och stöttar projektet med tio kronor per löpare.

– Tio kronor kan låta futtigt men många företag är med så det blir ändå förhoppningsvis ett fint extra bidrag till Cancerfonden. Varje person är viktig, säger Tomas Olsson som väl framme i Örkelljunga kommer att vara med som en programpunkt på Örkelljungadagarna och berätta om sin resa.

Därefter är det inte långt kvar till planerad målgång i Helsingborg den 2 juni.

Följ Tomas resa på Facebook

På Facebooksidan "Spring för livet_Stockholm-Helsingborg" kan man följa Tomas resa till fots mellan Stockholm och Helsingborg. Här hittar man också det 90-konto som insamlingen sker via.

Publicerad 24 April 2019 15:00