Vårfesten arrangeras den 4 och 5 maj.

Vårfesten arrangeras den 4 och 5 maj. Foto: Michel Cavalli

Närproducerade varor ställs ut under Sofieros vårfest

Barnkalas blir en del av parkens vårfest

HELSINGBORG.

Vårfesten på Sofiero är en av årets satsningar på att förnya och späcka ett redan fullmatat program.

– Vi tror att många längtar efter solen och grönskan och att kunna pyssla i sin egen trädgård på våren. Därför vill vi bjuda in till en helg med härlig stämning och det vackra vårfloret i fokus, säger projektledare Martina Arnér i ett uttalande till media.

Den 4 och 5 maj arrangeras vårfesten, som bland annat kommer att presentera ett antal utställare med trädgårdsanknytning. Den som vill hitta något nytt till sina egna rabatter och krukor kommer därmed få möjlighet att botanisera bland plantor, trädgårdstillbehör och andra trevliga ting. Parken kommer som sig bör också vara full av krispiga vårblommor, rabatter med otroliga färgkompositioner och gröna omgivningar.

Det här är ett jättebra tillfälle att ta med picknickkorgen och umgås hela familjen

– Vi kommer också att ha en del matutställare med närproducerade varor, säger Martina Arnér i skrivelsen till medierna.

Stånden placeras i den norra delen av slottsparken, längs gångar och gröna ytor. Tanken är att besökarna ska kunna strosa omkring i lugn och ro och känna den vårliga atmosfären med alla sinnen.

– I början av maj brukar parken vara underbar med sin skira grönska och massor av blommor att inspireras av. Det här är ett jättebra tillfälle att ta med picknickkorgen och umgås hela familjen, säger Martina Arnér.

Sofieros barnkalas kommer bli en del av vårfesten. Vid de kungliga lekstugorna och Prins Oscars sagoskog kommer det bli fullt av aktiviteter för barnen, rapporter Sofiero.

Publicerad 28 April 2019 00:00