Så här ska den omdanade entrén vid p-däck se ut. Planen är också, om allt går som Wihlborgs hoppas, att intilliggande uteserveringen ska kunna öppnas i samma veva.

Så här ska den omdanade entrén vid p-däck se ut. Planen är också, om allt går som Wihlborgs hoppas, att intilliggande uteserveringen ska kunna öppnas i samma veva. Skiss: Patrik Ekenhill/Tengbom

Så blir nya entrén vid Helsingborg C: "Det blir solsidan"

Ingången vid p-däck stängs snart av – ska göras om helt

HELSINGBORG.

Nu börjar det stora arbetet med att göra om entrén till p-däck vid Knutpunkten.

Då stängs den vanliga entrén vid p-däck ner och istället kommer två tillfälliga ingångar att öppnas upp för invånare och besökare.

Peter Siroky som är förvaltare på fastighetsägaren Wihlborgs, uppmanar människor att bege sig hemifrån ett par minuter tidigare än vanligt för att hinna i tid till tåg, båt och buss.

Många kallar det i dag för att man "går in från baksidan". I framtiden kommer vi att få två framsidor på Helsingborg C

– Vi gör vårt yttersta för att allt ska funka så smärtfritt som möjligt för resenärer och besökare, säger han.

Parkeringsmöjligheterna på p-däck kommer inte att påverkas av arbetet med den nya entrén, slår han fast.

– Det kommer att funka precis lika bra som innan, menar han.

Peter Siroky och Jan-Erik Johansson på Wihlborgs.

Peter Siroky och Jan-Erik Johansson på Wihlborgs. Foto: Joel Winqvist

Arbetet med den nya entrén till p-däck drar igång under vecka 19.

Skillnaden mot dagens entré ut mot parkeringen på däck två blir stor, menar förvaltaren.

– Många kallar det i dag för att man "går in från baksidan". I framtiden kommer vi att få två framsidor på Helsingborg C. Och detta blir solsidan, säger han och refererar till att entrén ligger i söderläge.

Det blir en helt ny glasfasad som ska välkomna folk till Helsingborg C. Den största skillnaden är att det blir en betydligt större ingång, en fräschare sådan och med mer ljusinsläpp.

Målet är att den ska kunna invigas i månadsskiftet oktober/november om allt går enligt plan.

Så här kan delar av restaurangtorget som ska göras om rejält, komma att se komma att se ut när det är klart. Torget kommer dock inte vara klart till hösten när nya entrén vid p-däck öppnar.

Så här kan delar av restaurangtorget som ska göras om rejält, komma att se komma att se ut. Skiss: Patrik Ekenhill/Tengbom

Då kan möjligen en ny uteservering (se bilden) också kunna stå klar, om tidsplanen håller. Vilken mataktör som uteserveringen kommer att tillhöra är dock ännu inte klart.

– Vi för långtgående diskussioner, men har ännu inte skrivit något avtal, berättar Peter Siroky.

Arbetet med södra entrén är bara en del i den stora omgörningen av resecentrumet som är igång sedan några månader. I och med ansiktslyftet för fastigheten byter Knutpunkten namn till Helsingborg C, som Lokaltidningen har berättat om tidigare.

Publicerad 03 May 2019 11:27