Fastigheten är omkring 7 800 kvadratmeter stor.

Fastigheten är omkring 7 800 kvadratmeter stor. Foto: Pressbild

Åhléns och Stadium får nya fastighetsägare – entréer kan göras om

Köp gällande stora handelsbyggnaden i city klart

HELSINGBORG. Handelsfastigheten på Kullagatan som omfattar bland annat Magnus Stenbockgallerian och har hyresgäster som Åhléns, KappAhl och Stadium, byter nu ägare.

Det står klart att den internationella fastighetsfondförvaltaren Savills Investment Management (Savills IM) blir ny ägare. Hur mycket de får pröjsa för köpet är dock oklart. De inblandade parterna är nämligen överens om att inte avslöja summan.

Fastigheten är cirka 7 800 kvadratmeter stor och inrymmer nio butiker, tre restauranger, ett gym samt mindre kontor. Fastigheten är idag fullt uthyrd.

– Vi tycker att det är ett bra läge. Helsingborg är en väldigt intressant stad och vi tror att det finns goda förutsättningar att göra förbättringar och få en tillväxt i byggnaden, säger Peter Broström, Nordenchef på Savills IM.

Han öppnar för att det framöver kan komma att ske fysiska förändringar av fastigheten.

– Vi vill att så många som möjligt ska ha "access" till butikerna. Vi tittar på om man kan göra vissa visuella förändringar av fasaden, säger han och berättar att entréerna möjligen kan komma att förändras en aning i framtiden.

Men allt ska ske i dialog med hyresgästerna, påtalar han.

– Förutsättningen är att hyresgästerna tycker att det vore en bra förändring, menar Peter Broström.

Publicerad 09 May 2019 10:14