En man i 50-årsåldern skadades allvarligt i ett bråk under onsdagskvällen. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

En man i 50-årsåldern skadades allvarligt i ett bråk under onsdagskvällen. Polisen utreder händelsen som mordförsök. Foto: Mostphotos

Man skadad efter bråk – har fått allvarliga stickskador

Polisen söker två män och en kvinna

HELSINGBORG.

En man i 50-årsåldern vårdas på sjukhus med allvarliga skador. Mannen ska ha fått stickskador efter att ha hamnat i ett bråk under onsdagskvällen. Enligt polisen eftersöks tre gärningsmän.

Av
Felix Alnemark

Andreas Holm

Det var strax efter klockan 20 som polis larmades till Hemlösas hus på Planteringsvägen i Helsingborg. På platsen hittades en skadad man i 50-årsåldern som fördes med ambulans till sjukhus.

– Det har varit någon form av tjafs tidigare under kvällen. Om det är de personer som sedan har börjat bråka är oklart. Fler förhör kommer att hållas och utredningen fortsätter, säger Evelina Olsson, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Enligt Region Skånes presstjänst är mannen allvarligt skadad. Polisen utreder händelsen som mordförsök.

– Det rör sig om allvarliga stickskador, säger Evelina Olsson.

Under kvällen spärrades ett område kring platsen av och polisen sökte med bland annat hundpatrull efter tre misstänkta gärningspersoner, två män och en kvinna.

– Men de initiala uppgifterna har ändrats till en misstänkt man, säger Evelina Olsson.

Vid klockan 22.17 hävdes avspärrningarna och polisen lämnade platsen.

I nuläget har inga personer frihetsberövats.

– Vi har uppgifter om tre gärningsmän. Två män och en kvinna. Det är personer som har en relation med varandra. Det handlar om missbrukarkretsar. Skadeläget är allvarligt. Vi får se om vi ändrar rubriceringen till grov misshandel eller synnerligen grov misshandel, säger Rickrad Glantz, presstalesperson på Polisen.

Publicerad 09 May 2019 07:13