En kvinna attackerades med kniv under tisdagen. En man som under gårdagen anhölls i sin frånvaro har nu gripits i Danmark.

En kvinna attackerades med kniv under tisdagen. En man som under gårdagen anhölls i sin frånvaro har nu gripits i Danmark. Foto: Ritzau Scanpix/Johan Nilsson

Man gripen i Danmark misstänkt för knivdåd

Kvinna har fått livshotande skador efter knivattack på öppen gata

DANMARK/HELSINGBORG.

Den man som under gårdagen anhölls i sin frånvaro misstänkt för mordförsök på en kvinna i Helsingborg har gripits av dansk polis. "Det är en man född 1990 som misstänks för mordförsök. Han greps på okänd ort i Danmark och ska föras till Sverige för förhör", säger Peter Kjällkvist, pressinformatör vid polisens ledningscentral.

Av
Andreas Holm

Klockan var 07.30 på tisdagen när polisen larmades till Nedre Långvinkelsgatan i Helsingborg. På platsen hittades en kvinna med skärskador som ska ha attackerats på öppen gata. Hon fördes med ambulans till sjukhus där hon vårdas med livshotande skador.

Enligt Helsingborgs Dagblad är kvinnan aktiv i judiska församlingen. Poliskällor uppger att man tittar på ett eventuellt hatbrottsmotiv bakom knivattacken. Efter det inträffade har polisen valt att skärpa bevakningen av judiska församlingens lokal, som endast ligger några hundra meter från platsen för knivdådet.

Under eftermiddagen anhölls en man i sin frånvaro misstänkt för dådet.

– Det finns inga bekantskapsband mellan kvinnan och den misstänkta personen. Det är inte alls säkert att detta har med judiska församlingen att göra, vi ser just nu inget motiv alls, sa polisområdeschef Sven Holgersson till Helsingborgs Dagblad under gårdagen.

Vid 3-tiden natten mot onsdag greps han i Danmark efter att svensk polis fattat misstankar om att den misstänkte lämnat landet och tagit kontakt med sina danska kollegor.

– Några detaljer kring gripandet kan jag i nuläget inte gå in på, mer än att mannen greps i natt av polis misstänkt för mordförsöket i Helsingborg, säger Peter Kjällkvist.

Publicerad 15 May 2019 08:11