Granqvist.

Granqvist. Foto: Andreas Holm/arkiv

Fina HIF-trenden bröts – Granen utgick skadad: "Kan bli långdraget detta"

EM-kvalet i fara för landslagskaptenen

HELSINGBORG.

HIF:s långa förlustfria svit på hemmaplan bröts när svenska mästarna vann med 3-1. Dessutom tvingades lagkapten Andreas Granqvist utgå skadad.

Helsingborgs IF hade inför mötet med AIK 17 raka seriematcher utan förlust hemma på Olympia, men den fina sviten bröts alltså under onsdagen.

AIK vann med 3-1 på Olympia. Max Svensson gjorde rödblåtts enda mål i matchen.

Inför matchen hade Andreas Granqvist tvingats stå över flera omgångar med skadekänningar. Landslagskaptenen var dock åter med i startelvan under onsdagen, men tvingades utgå skadad i den 65:e minuten. Problem med en magmuskel gäckar kaptenen.

Nu kan han tvingas till en längre tids vila. Han lär missa Eskilstunamatchen på lördag.

– Nej, som det känns nu är det absolut inte aktuellt. Det kan bli långdraget detta men vi får se. Det är svårt att spekulera men det kan bli så att jag får hålla rätt så länge nu och sikta på att komma tillbaka efter uppehållet, men vi får se, säger han till Kvällsposten.

Eventuellt är EM-kvalet mot Malta och Spanien i juni också i fara, berättar han för tidningen.

– Just nu känns det långt borta. Sen vet man att det kan gå snabbt med magen. Det kan släppa efter några dagar och sen kan man jobba upp det igen. Men just nu känns det långt borta så klart med tanke på att jag var tvungen att gå av. Vi får ta det dag för dag, det är ändå några veckor kvar innan landslagssamling men just nu är det inte jättepositivt, sa han efter matchen till Kvp.

Publicerad 16 May 2019 11:01