Följande tre var nominerade till priset: Jimmy Ekborg (Osby), Hanna Candell (Helsingborg, i mitten på bilden) samt Sanna Westerberg (Halmstad).

Följande tre var nominerade till priset: Jimmy Ekborg (Osby), Hanna Candell (Helsingborg, i mitten på bilden) samt Sanna Westerberg (Halmstad). Foto: Pressbild

Hon är landets bästa centrumutvecklare: "Jag svävar på moln"

Helsingborgs-vd kammade hem fint pris

HELSINGBORG.

Hanna Candell tog nyligen hem priset som årets centrumutvecklare. "Jag är stolt och jätteglad", säger hon själv efter vinsten.

Helsingborg har landets bästa centrumutvecklare. I förra veckan tog Hanna Candell som är vd i Helsingborg city emot priset.

Utmärkelsen delas ut av föreningen Sveriges Centrumutvecklare sedan 2012. De som nomineras har på olika sätt tagit initiativ som stärker stadskärnans attraktionskraft.

– Jag svävar på moln och lever i dimman från igår. Det känns fantastiskt. Jag var så nervös och mötte hårt motstånd men det var superkul när jag vann. Jag är stolt och jätteglad, berättar Hanna Candell som var så nervös under kvällen att hon inte kunde äta sin middag ihop med de andra utan istället fick avnjuta den medans de andra åt dessert.

Hur har du firat; med finmiddag, champagne eller både och?

– Ja varför inte både och? Jag firade igår på kvällen rätt rejält så jag är lite trött idag kan jag säga.

Hanna Candell, vd för Helsingborg City

Hanna Candell, vd för Helsingborg City Foto: Pressbild

Någon enskild anledning till att det blev du som vann, tror du?

– Jag tror att det handlar mycket om att det finns ett stort engagemang hos cityföreningen, fastighetsägarna och staden. Det finns en stark vilja att göra detta tillsammans. Framförallt finns det en bredd i att vi är många olika parter som är med i arbetet med en attraktiv stadskärna. Det är vår styrka, säger hon och fortsätter:

– Sen har det varit tufft i city den senaste tiden, handeln förändras och det har varit en del avstängningar på gatorna. Vi vill ju slå ett slag för att man ska shoppa lokalt. Det blir ett ansiktslyft i city, och jag tror att när det är som tuffast så kraftsamlar man och då får man med fler.

Helsingborg city

Är ett trepartssamarbete mellan staden, fastighetsägare i stadskärnan samt cityföreningen som representerar handeln. Nätverket har även gått under namnet Helsingborg Citysamverkan.

Publicerad 23 May 2019 15:41