Brottsplatsundersökning på Nedre Långvinkelsgatan i Helsingborg.

Brottsplatsundersökning på Nedre Långvinkelsgatan i Helsingborg. Foto: Polisen

Polisen söker nyckelvittne till vansinnesdådet

Person som tag hand om knivskuren eftersöks

HELSINGBORG.

Polisen söker den kvinna som tag hand om den skadade kvinnan direkt efter knivskärningen på Nedre Långvinkelsgatan morgonen den 14 maj. Utredarna söker också andra iaktagelser och eventuella filmer från överfallet.

Av
Felix Alnemark

En man greps i Danmark misstänkt för att ha knivskurit en kvinna på Nedre Långvinkelsgatan den 14 maj klockan 07.30. Kvinnan skadades av flera knivhugg. Inledningsvis misstänktes händelsen vara ett hatbrott då brottsoffret är verksam i en judisk församling.

– Det finns ingenting som tyder på detta överhuvudtaget. Som det ser ut i dagsläget ser brottet ut att vara ett vansinnesdåd helt enkelt, säger förundersökningsledare Mattias Nildén vid Grova Brott i Helsingborg, på Polisen i nordvästra Skånes Facebook.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök och går nu ut och söker bilder och filmer från brottsplatsen innan, under och efter dådet.

Dessutom söks en kvinna som omedelbart efter knivskärningen tog hand om den attackerade kvinnan men försvann när polis och ambulans anlände. Kvinnan är inte misstänkt för något men polisen tror att hon kan ha viktiga upplysningar i ärendet.

Den gripne mannen befinner sig fortfarande i Danmark men ska utlämnas till Sverige i nästa vecka.

Lokaltidningen har sökt förundersökningsledaren Mattias Nildén.

Publicerad 24 May 2019 11:00